2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Terítéken a friss húsok, belőlük lehet csemegézni

Hirdetés

Terítéken a friss húsok, belőlük lehet csemegézni

Ha relatív rövid idő alatt szeretnék sok gondolatot, világlátást, történetet megismerni, és nyitottak vagyunk a vegyes érzésekre, az intenzív impulzusokra, ezen kívül szeretjük a filmművészetet, akkor mindenképp érdemes ellátogatnunk egy rövidfilmfesztiválra. Itthon az egyik legismertebb ilyen jellegű szemle a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál.

A hagyományokhoz híven idén is az elmúlt időszak legjobb hazai rövidfilmjeiből csemegézhetünk.

Hirdetés

A Friss Hús nemcsak a tehetséges filmrendezőknek, hanem a jelen és közeljövő hazai filmes sztárjainak is a legfontosabb bemutatkozási fóruma: a cannes-i és annecy-i versenyfilmek mellett izgalmas színészgárdát láthat a Toldi Mozi és a szabadtéri helyszínek közönsége június 2. és 8. között.

A X. Friss Húson közvetlenül a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon tartott világpremier után mutatkozik be Szelestey Bianka ELTE-s diplomafilmje, a Hajszálrepedés. A 22 perces párkapcsolati dráma az A-kategóriás mustra La Cinef (korábbi nevén Cinéfondation) szekciójában mutatkozik be, amelyben az elmúlt két évben olyan, Friss Húson is díjazott alkotók szerepeltek, mint Beleznai Márk (Agapé) és Rudolf Olivér (Fonica M-120). A Hajszálrepedés főszereplői Kurta Niké (Terápia Kút), valamint Váradi Gergely (A besúgóGuerilla).

Az idei versenyfilmek között három alkotás is a legfontosabb animációs seregszemlére, az Annecy Nemzetközi Filmfesztiválra kapott meghívást. A hazai közönség így még a nemzetközi premier előtt láthatja Turai Balázs Amok című animációs alkotását, valamint két MOME-diplomafilmet: Hárshegyi Vivien Felhők felett és Fábián Nikolett Nyugvó köd című munkáit. Az Amok egyébként a 2019-es Friss Hús pitchfórumának nyertes filmterve volt. A X. Friss Húson mutatja be legújabb filmjét a Symphony no. 42 -vel Oscar-shortlistig jutó Bucsi Réka is: az Intermission  című ötperces az animációs rendező korábbi műveihez hasonló szürreális hangulatot ígér.

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/11/friss-hus-rovidfilmfesztival-besugo-aranyelet-terapia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gerendai Károlynak nagy autója van, sok húst eszik, de ebbe most beleszeretett

Gerendai Károlynak nagy autója van, sok húst eszik, de ebbe most beleszeretett

Gerendai Károly a magánéletében és a vendéglátóipari vállalkozásaiban eddig is figyelt a környezettudatosságra, de nem …