2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Tényleg összedől a világ, ha fekete színésznő játssza Boleyn Annát?

Hirdetés

Tényleg összedől a világ, ha fekete színésznő játssza Boleyn Annát?

A Channel 5 új kosztümös sorozata, az Anne Boleyn valószínűleg jóval kisebb hullámokat vert volna a médiában, ha a csatorna nem jelenti be tavaly októberben, hogy VIII. Henrik tragikus sorsú nejét a jamaikai szülőkkel rendelkező Jodie Turner-Smith alakítja. A 35 éves, egyébként modellként is dolgozó sztár egyre nagyobb névnek számít a televíziós szakmában, játszott a The Last Shipben és a rövid életű Nightflyersben is, valamint megcsípte a Vaják előzménysorozatának főszerepét, amelyet végül azért nem tudott elvállalni, mert ez a netflixes projekt már nem fért bele az időbeosztásába.

A legtöbben azért horkantak fel a casting-hír kapcsán, mert Jodie Turner-Smith fekete bőrű, a valóságban viszont Boleyn Anna nem volt az.

Hirdetés

Komoly viták dúlnak arról, hogy elfogadható-e hasonló változtatás egy kosztümös sorozatban, amely hiába nyugszik valós alapokon, mozgat létezett személyiségeket, a hézagokat mégis kitalált jelenetekkel tömik be az alkotók, így inkább a szórakoztatás a lényege, mintsem a rigid történelmi hűség. A Bridgerton család esetében is voltak olyan indulatos nézők, akik sérelmezték, hogy Zsófia Sarolta brit királynét fekete színésznő, Golda Rosheuvel játszotta, és a rengeteg színesbőrű nemes láttán is sokan felvonták a szemöldöküket.

Az Anne Boleyn sorozat előzetesének részlete

Az Anne Boleyn sorozat előzetesének részlete

Fotó: amc / Youtube

Az új, három részes sorozat készítői Dan Jones személyében még egy történészt is alkalmaztak, hogy a 16. századi eseményeket, az udvart, a kosztümöket, a stílust minél pontosabban ábrázolják. Épp ezért meglepő a főszereplőnő nyilatkozata, aki szerint a sorozat célja valójában nem a történelmi pontosság, hanem az, hogy egy univerzális, emberi drámát előadjanak. Épp ezért Turner-Smith szerint szinte mindegy a főszereplő bőrszíne, ha kellő átéléssel játszik az ember, kis túlzással bárki Boleyn Anna bőrébe bújhat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/12/12/anne-boleyn-channel-5-brit-tortenelem-minisorozat-tv-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tamás Gáspár Miklós is depolitizált Baumgarten-emlékdíjas

Tamás Gáspár Miklós is depolitizált Baumgarten-emlékdíjas

A háború után „kommunizálták”, majd megszüntették az 1929–49 között működő díjat, melyet a „Baumgarten Ferenc …