2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Teljesen rápörögtünk erre az új háborús sorozatra

Hirdetés

Teljesen rápörögtünk erre az új háborús sorozatra

A BBC drámasorozatait nagyon csípjük, a tévécsatorna olyan közkincsnek számító produkciókat hozott el az elmúlt pár évben a nézőközönségnek, mint a Sir Arthur Conan Doyle klasszikus detektívjét a modern Londonba ültető Sherlock, vagy a Luther című éjsötét nyomozós széria, amelyben a ballonkabátos Idris Elba játszotta le a csillagokat az égről. De említhetnénk akár a Tabut és a Peaky Blinderst, azaz a Birmingham bandáját is, ez utóbbi szériákat az a Steven Knight rakta össze, aki jelen cikkünk tárgyát is jegyzi. A BBC álláspontja – egyébként nagyon helyesen – az lehetett a showrunnerrel kapcsolatban, hogy ha már ennyire bevált, miért ne szavaznának neki újfent bizalmat? Jó húzás volt, mert Knight történelmi ihletésű újdonsága, az Engedetlen hősök (SAS Rogue Heroes) remek néznivaló lett, a sziklaszilárd alapoknak hála pedig benne van a pakliban, hogy sokévados sikersorozattá növi ki magát.

Idehaza az HBO Max mutatta be a katonás szériát október 30-án, rögtön mind a hat epizódjával. Örültünk neki, hogy nem húzták az idegeinket, mert egy ültő helyünkben ledaráltuk az egészet. Rápörögtünk, nem tagadjuk.

Az Engedetlen hősök az éppen tomboló második világháborúba kalauzol, egészen pontosan az észak-afrikai hadszíntérre, 1941 tavaszára. A szövetségesek szénája nem áll a legjobban, hiszen a Romwell által vezetett német haderők éppen a stratégiai fontosságú Tobruk városát szorongatják. Persze a britek sem restek, ám a felmentő sereg egy elég vicces baki miatt nem ér oda segíteni.

-go1 63727048ec8b7

Hirdetés

Fotó: HBO Max

Ez az a pont, amikor a gazdag ficsúr, David Sterling (Connor Sindells) és az első blikkre veszélyes pszichopata, ám rendkívül ambiciózus Jock Lewes (Alfie Allen) elkezdenek szervezkedni, és egy, még náluk is elborultabb katonával, az identitásválságos és folyton dühös Paddy Mayne-nel (Jack O’Connell) kiegészülve megalapítanak egy titkos ejtőernyős hadosztályt, a SAS-t, amelyről talán már önök is hallottak…

Bár a hangvétele nagyon elszállt, és ezzel sokakat kiakaszthat, Steven Knight új történelmi sorozatát egy dologgal nem lehet megvádolni: azzal, hogy ne lenne jól kifejtett. Az első két epizód csak azokkal a machinációkkal, ügyeskedésekkel foglalkozik, amelyek egyáltalán a SAS felállításához vezetnek. Eközben a már említett három főszereplőn kívül képbe kerülnek más izgalmas karakterek is, például a Dominic West által játszott Dudley Clarke, a megtévesztésben különösen tehetséges titkos ügynök és a vele összepaktáló, Sofia Boutella-féle Eve Mansour, aki a bájait sem fél bevetni, ha ez kell a sikerhez.

<img id="kep_szerkfoto_image_46169236" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/11/15/engedetlen-hosok-sas-hbo-max-tortenelem-masodik-vilaghaboru-steven-knight-sorozat-elso-evad-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minden földi küszöbön

Minden földi küszöbön

A Múlt-kép blog a Nemzeti Fotótár szakmai együttműködésével valósul meg. Sz. Z. emlékére Szárnyak nélkül …