2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Tele volt bakival A Dal harmadik válogatója

Hirdetés

Tele volt bakival A Dal harmadik válogatója

Elsőként az X-faktor nyolcadik évadából ismert Szekér Gergő lépett színpadra. A Hol jársz? című dal nagyon személyes és fülbemászó szerzemény, az énekes viszont többször is hamis volt az előadás közben. Szerencsére a közepén kitisztult az ének, így a dal második fele már jól szólt.

A produkció közben a LED-fal bemondta az unalmast, de ez nem rontott az összképen.

Hirdetés

A zsűri dicsérte Szekér Gergőt és dalát, leginkább a dalszöveg mélységét emelte ki.

Tiszavirág és 10 pontos Kamarás

Másodikként Bihary Kira adta elő Tiszavirág című dalát. A fiatal énekesnő hangja jól illik a jazzes pophoz, a különleges harmóniák és a refrén a dal erőssége, de az is biztos, hogy nem lesz mindenki kedvence. A zsűrinek viszont kifejezetten tetszett, gratulált az énekesnőnek ahhoz, hogy ilyen fiatalon ennyire kiváló zeneszerző.

Ezután a Marcell zenekar érkezett a színpadra. Énekesük, Oláh Marci a TikTokon lett ismert, amikor az utcazenéléséről több videó is felkerült a közösségi oldalra. A Felhők közt című dal igazi rádióbarát pop-rock nóta. Ferenczi György szerint az énekesnek még érnie kell, de a zenekarral nagyon meg volt elégedve.

Mező Misi ennél szigorúbban állt a bandához, ő úgy érezte, hogy a dalt nem tudták eljátszani, ezzel pedig becsapták a zsűrit.

A zenekar után Schultz Gellért és Tá.Dé közös szerzeménye következett. A Paraván című popdal Egri Pétert a Bee Geesre emlékeztette, Mező Misit viszont kiakasztotta a rossz prozódia.

A The Sharonz zenekar ötödikként lépett fel legújabb lemezük címadó dalával. A Dilemma fülbemászó refrénje biztosan napokig megy majd a fejemben, de a dal nem volt annyira ütős, mint a felvételen. A produkció után kiderült, hogy az egyik hangszer nem szólt, így a dalt a zenekar újra eljátszotta. A gitár megérkezése azonban nem sokat változtatott az előadáson, bár látszódott, hogy a banda sokkal magabiztosabban állt a színpadon. Wolf Katinak nem tetszett a szám hangszerelése, Ferenczi György ugyanakkor megjegyezte, hogy a zenekar nagyon jól kezelte a bakit.

A szünet után Kamarás Iván produkciója következett. A Jászai Mari-díjas színész Polinéz sanzon című dalával érkezett. A szerzemény engem leginkább a régi Táncdalfesztiválokra emlékeztetett. Ez Egri Péternek nagyon bejött, nála ez volt az első alkotás, amit egyből tudott dúdolni a produkció után, ezért első 10 pontját Kamarás Ivánnak adta. Wolf Kati szerint egy ilyen mű aligha lesz az ország dala, de a nóta a maga műfajában kiváló.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/03/26/a-dal-musor-zene-wolf-kati-mezo-misi-ferenczi-gyorgy-egri-peter-tehetsegkutato-duna-tv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Petőfi néha reggelire is gulyást evett, annyira szerette

Petőfi néha reggelire is gulyást evett, annyira szerette

Mint tudjuk, az evésről beszélgetni legalább olyan jó, mint enni, és ha ehhez az irodalomból …