2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Takács Katalin: a Psota-díj átmelegítette a szívemet

Hirdetés

Takács Katalin: a Psota-díj átmelegítette a szívemet

Idén Takács Katalin Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész kapta a Psota-díjat. A díjazottat a fővárosban, a Rózsavölgyi Szalonban megrendezett díjátadón Bálint András Kossuth-díjas színművész, a Radnóti Miklós Színház volt igazgatója méltatta. Beszédében párhuzamként megemlítette Posta Irén szenvedélyességét, ami a színpadon és azon kívül is annyira jellemezte lényét. Majd sorolta közös éveiket, Takács Katalin szerepeit. Majd felidézte azt is, amikor a színművésznő átszerződött tőlük az Új Színházba. Távozása megérintette:

Soha nem haragudtam rá, persze fájt. Próbáltam elmagyarázni neki, hogy mint igazgató nem értettem a döntését. Mondtam neki, hogy a döntés nem ésszerű, de mint színész megértelek, ha tovább akarsz lépni, ha a kaland izgat, az újdonság varázsa.

A díjat a kuratórium nevében Básti Juli Kossuth-díjas színművész adta át.

Ez a Psota-díj

A Psota Irén-díj ezüst plakettjét Rosta Péter grafikus tervezte és Tóth László ötvösművész készítette, rajta pedig Psota Irén aláírása és kedvenc bohóca látható.

Hirdetés

A díjat odaítélő kuratórium tagja Almási Éva, a Nemzet Színésze; Hazai Kinga ügyvéd (az alapítvány elnöke); Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész; Lantos Endre főorvos, Langer János ügyvéd. A kuratórium tagja volt Törőcsik Mari a Nemzet Színésze is. Április 16-án bekövetkezett halálát követően helyére Básti Juli Kossuth-díjas színművész kérték fel.

Takács Katalin a díj átvétele után az Indexnek így nyilatkozott:

Kicsit izgatott vagyok. Amikor szóltak, hogy én kapom a Psota-díjat, az nagyon átmelegítette a szívemet. Nagyon jó érzés, hogy rám gondoltak. És nem csupán a kezembe nyomtak valamit, egy amúgy nagyon szép plakettet, hanem műsort is szerveztek köré, ami külön boldogságos. Ez a díj azért is jelent sokat, mert Psota Irén nagyon izgalmas színésznő volt, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/09/psota-iren-dijat-kapott-takacs-katalin-szinmuvesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Ha nem nézel utána, nem bányászod ki az internetről, csak arra tévedsz, a Barcelonához közeli …