2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Szíven üt ez a karácsonyi reklámfilm

Hirdetés

Szíven üt ez a karácsonyi reklámfilm

Ezért aztán minden nagy márka előállítja a maga decemberi meséjét abban a XIX. századi angolszász stílusban, amiből nagy sugárral ömlik a romantika, az érzelem, a meghatódást kiváltó szőnyegbombázás. Vannak, akik imádják ezeket és vannak, akik rosszul lesznek tőlük – én mindkét reakcióval azonosulok.

Az ember közösségi létformája mégis az egyik legfontosabb sajátja, és erről úgy is nagyon kevés a közbeszéd, hogy minden harmadik egyéni vállalkozó life coach. És bármilyen fura, a legröhejesebb történetek is kiválthatják belőlünk annak az univerzális otthonosságnak az érzését, amit azokban a pillanatokban érzünk, amikor boldogok vagyunk.

Persze az ellenérzést meg az szüli, hogy miért csak karácsonykor hirdetnek így a reklámozók.

Hirdetés

Egész évben megy a vásárlásra buzdítás, az év végén meg előjönnek azzal, hogy a márkáknak is vannak érzelmeik. Viszont a karácsonyi reklámfilmek ott válnak igazán izgalmassá, ha a sok cuki, marcipánfigurákból álló szereplő és lufiszínű probléma helyett (hiszen minden harmadik ilyen film kiindulópontja például a magányosan élő nagypapa, aki azt hiszi, örökre egyedül marad) megjelenik valami sokkal hitelesebb ennél. Amikor a díszesen becsomagolt ajándékok és gazdagon díszített fák nélkül valami emberi történet pörög le előttünk. Amiben meglátjuk saját magunkat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/16/reklam-film-karacsony-penny-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tamás Gáspár Miklós is depolitizált Baumgarten-emlékdíjas

Tamás Gáspár Miklós is depolitizált Baumgarten-emlékdíjas

A háború után „kommunizálták”, majd megszüntették az 1929–49 között működő díjat, melyet a „Baumgarten Ferenc …