2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Színtiszta erotika ez az új mozifilm, mégse nézi senki

Hirdetés

Színtiszta erotika ez az új mozifilm, mégse nézi senki

George Miller nevét a legtöbben a Mad Max-filmsorozat miatt szokták ismerni, az ausztrál rendező 2015-ben, A harag útjával tért vissza az akciódús franchise-hoz. Igaz, Mel Gibson helyett ezúttal Tom Hardy bújt a szótlan Max Rockatansky bőrébe, de ez senkit sem zavart. A kritikusok imádták az új részt, a pénztárgépek pedig nem győztek csilingelni, 375 millió dolláros bevételnél állt meg a Mad Max 4 végül.

Miller új filmjében, a Háromezer év vágyakozásban megint van sivatag és akció, de ezúttal a szerelmen és az erotikán a hangsúly. Az élesnek tűnő váltás ellenére azonban a mester megint csak egy emlékezetes darabot tett le az asztalra. Még ha nem is lett tökéletes a végeredmény.

Hirdetés

A Háromezer év vágyakozás nem csak Amerikában, idehaza is megbukott. Magyarországon a nyitóhétvégéjén ötezer embernél is kevesebben voltak kíváncsiak a szeptember 8-án bemutatott produkcióra. Amin őszintén meglepődtünk, hiszen az erotikus filmeket a nézők szokták kedvelni. Még úgy is, ha művészfilmes csomagolásban kapják meg ezúttal a vetkőzős jeleneteket.

gallery 49eb6a44db57cba8d66b3404fa9f0ad479998

Fotó: Big Bang Media / Prorom

A Háromezer év vágyakozás hardcore művészfilm, ez kétségtelen. Nagyjából olyan érzés nézni, mintha egy híres festő festményét bámulnánk, kell hozzá egy adag nyitott hozzáállás, az biztos. A történet picit nyögve nyelősen és hétköznapian indul: az elején Alitheával, a zárkózott kutatónővel ismerkedünk össze, aki épp Isztambulba tart egy előadásra. A Tilda Swinton által játszott nő pár jelenettel később azt boncolgatja közönségének, hogy a vallások szerepét mostanra a társadalomban a szuperhősök vették át, akikre istenekként, példaként néznek fel az emberek… amikor a hallgatóságban egy dühös, ókori alakot vél felfedezni.

A furcsaságok itt nem érnek véget természetesen, egy bazárban a kutatónő egy üvegcsére lel. Hotelszobájában pedig addig piszkálgatja azt, hogy felébreszti a benne alvó dzsinnt. Nem kell megijedni, a három kívánságot teljesítő misztikus alakot nem Will Smith játssza, Miller jó érzékkel Idris Elbát castingolta a szerepre. Elbának az elmúlt években megvoltak a maga mellényúlásai, gondolunk itt A Setét Toronyra és a Halálos iramban spin-offjára, a Hobbs & Shaw-ra legfőképp, de a színész nem felejtett el játszani, erre új filmje a legjobb példa.

Alitheával a dzsinnek kicsit sincsen könnyű dolga, a nő ugyanis nem épp az érzelmek megszállottja, így amikor Elba karaktere megkérdezi, hogy mi a szíve leghőbb vágya, mondja és teljesítve lesz… a tudós azt feleli, hogy semmi. Neki megvan mindene, elégedett magával, azzal, hogy önálló, erős nő a modern társadalomban. Hagyja őt békén mindenki, előre is köszi.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/09/19/haromezer-ev-vagyakozas-george-miller-film-drama-oldschool-szerelem-misztikus-mozi-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bereményi Géza: Ideges vagyok, mint egy író

Bereményi Géza: Ideges vagyok, mint egy író

Író, rendező és most már színész is, aki persze magát játssza el. Ez új alkotói …