2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Színésznők, akik másoknak keverik a bátorságkoktélokat

Hirdetés

Színésznők, akik másoknak keverik a bátorságkoktélokat

Ha vakmerő vagy, és hősi lelkű, akkor házad a Griffendél, ám ha évek óta hiába várod a Roxfort felvételi levelét, akkor sem kell csüggedni. Bátorságok könyve néven indult útjára egy online művészeti magazin, amelyet két színésznő, Mészáros Piroska és Gerlits Réka hozott létre, ők is szerkesztik. A kezdeményezés célja, hogy bemutassák hétköznapi hősök, művészek és ismert médiaszemélyiségek olyan történeteit, amelyekben a központi téma

a bátorság.

Hirdetés

Így ha nem is a varázsvilágban, de a virtuális térben találkozhatnak egymással azok, akik inspirálódnának és erőt merítenének másokból.

Az öreg és bölcs tanítók, azaz a magyar közmondások szerint is bátraké a szerencse, illetve aki mer, az nyer. És valóban, a bátorság olyan tulajdonság, amelyről kevés szó esik, pedig ahhoz, hogy valaki képes legyen változtatni a sorsán, kell némi merészség, hiszen aki átlépi önnön korlátait, az ismeretlennel találja szemben magát. Az pedig olykor ijesztő.

Gerlits Réka és Mészáros Piroska a Nemzeti Színházban kezdte színészi pályáját, 2009-ben pedig együtt mentek végig a híres zarándokúton, az Camino de Santiagón. A meghatározó közös élmények művészileg és barátilag is összekovácsolták őket. Jelenleg mindketten szabadúszók.

  • Gerlits Réka a Terminal Workhouse ügyvezető igazgatója és projektmenedzsere,
  • Mészáros Piroska pedig olyan televíziós produkciókban volt látható, mint a Drága örökösök, illetve nemrég írt önéletrajzi ihletésű monodrámát Call Girl címen.

Azt hiszem, ha pár éve kellett volna a bátorságról beszélnem, sokkal hevesebben reagáltam volna. Még mindig van bennem, egy „én ezt akkor is meg tudom csinálni!” érzés, de mára ezt már nem bizonygatom annyira, mert vannak dolgok, amiket tényleg megcsináltam – olyanokat is, amelyekről soha nem gondoltam volna, hogy valaha érdekelni fog, nemhogy erőfeszítéseket tegyek. Emellett nagyon erősen érzem, hogy bizonyos dolgokban a félelmeim is éppennyire hevesek. Ma már tudom, hogy türelmesnek kell lennem a félelmeim miatt.

– meséli Mészáros Piroska, hogy mit gondol a bátorságról és mit jelentett volna neki régen egy ilyen online közösség, amit Gerlits Réka a továbbiakkal egészített ki:

Megnyugtató és inspiráló lett volna egy ilyen oldal, főleg, amikor elindultam az önálló életben. Talán segített volna, hogy ne szorongjak annyit. Igazából most is segít. Igazi aktualitása azonban most van, a pandémia alatt. Remélhetőleg újra észrevesszük az alapvetően fontos értékeket: bátorság, önazonosság, határátlépés. Ezen a projekten olyan dolgozni, akár egy terápia. Pont ezért csináltuk, hogy másoknak is segítsünk vele. Az interjúalanyok kivétel nélkül úgy kezdik, hogy nem is tartják magukat bátornak. A beszélgetés végére pedig mindannyian felismerik  magukban a bátorságot.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/01/batorsag-tortenetek-inspiracio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Mások sikereinél csak mások bukásaiból lehet többet tanulni. A siker több összetevős, és egyenletében sok …