2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Színes, szagos, és csak egypár évet késett

Hirdetés

Színes, szagos, és csak egypár évet késett

A gyerekkori kedvenc zenéink meghatározzák felnőtt ízlésünket – mintha egy kéretlen brit tudós írná. Van, amiből kinövünk, van, amit viszünk magunkkal. A kihaló stílusok világában akadnak örök visszatérők, amik sosem tűnnek el teljesen. Időről időre felütik a fejüket, a közönség mulat rájuk egyet, majd néhány telet átalusznak, mielőtt újból felkapja őket a közízlés.

Sokak gyerekkorát itatta át pop-punk és pop-rock világa, az előbbi a Green Day, a Blink 182 és a Sum 41 „szentháromságával” uralta akkor a rádiókat. A női énekesek vonalán ezt a csapatot erősítette Avril Lavigne vagy a most friss albummal előrukkoló Paramore zenekar híres frontemberével, Hayley Williamsszel. A banda 2017 óta nem adott ki lemezt, most azonban új anyaggal és új hangzással tértek vissza. Ez a This Is Why.

Egy The Black Keys-lemez a Paramore-tól

A banda talán már nem tartozik az echte pop-punk világába, de tagadhatatlan, hogy honnan indultak, és kérdésen felüli, hogy ma nem lennének a fesztiválok fő előadói között az olyan pop-punk és punk-rock slágerek nélkül, mint a Misery Business vagy a crushcrushcrush. Az irányzat, amely gyökerében határozta meg a csapatot, mára 80 százalékban kikopott a hangzásvilágukból, de a lenyomata megmaradt.

Hirdetés

Míg legutóbbi, 2017-es albumuk, az After Laughter inkább a modern popzenét elegyítette a mára kiforrott Paramore-stílusjegyekkel, addig a mostani This Is Why jóval gitárcentrikusabb munka. A lemez eleinte úgy hat, mintha a csapat feldolgozott volna egy The Black Keys-albumot, amit átforgatott a saját világába, megfűszerezett némi alternatív jazzes Jamie Cullum-hangzással, jól összerázta, majd a végét, mint egy fine dining étterem, aprólékosan és részletgazdagon díszítette. Tagadhatatlanul profi munka, inkább csak annyi a gond, hogy mivel ez a stílus nem éli divatját vagy reneszánszát, és épp csak kikopott a köztudatból,

ritka csoda lenne, ha most hirtelen visszatérne.

Az album címadó dala, a This Is Why a fent említett stíluselemek pontos mixe. A másodiknak bevetődő The News ezzel szemben már sokkal jobban nyúl a klasszikus punk-rockos Paramore-világhoz, amit a megszokott alter-rockos körök helyett pszichedelikus részekkel tölt fel. Szerencse, hogy mindkét nóta élvezhető, van bennük kísérleti szakasz, de fülbemászó témák és refrének is patikamérlegen kimért egyensúlyban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2023/02/11/paramore-album-stenk-the-black-keys-pop-punk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jó nézni, hogy az oroszok is szenvednek

Jó nézni, hogy az oroszok is szenvednek

A Télikertbe lépve egy hatalmas, idő marta télikert belsejével találjuk szembe magunkat. A színpadkép Bagossy …