2023. június 8., csütörtökMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.08. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Színes programkavalkád várja az érdeklődőket Veszprémben

Hirdetés

Színes programkavalkád várja az érdeklődőket Veszprémben

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében május 7. és 14. között tartják a 30. Gizella Napokat Veszprémben, a fesztivál ideje alatt 70 program várja az érdeklődőket 30 helyszínen – írta meg az MTI.

A Veszprémi Programiroda Kft. ügyvezetője, Zalavári Eszter hétfői sajtótájékoztatójukon elmondta, új fesztiválra számíthatnak a veszprémiek és az érdeklődő látogatók.

A történelmi felvonulást május 13-án tartják, megnyílik a megújult várnegyed, ahol a város rangos elismeréseit adják majd át a Gizella Napok keretein belül, és látható lesz a várnegyed megújulását bemutató kiállítás is.

Lesznek képzőművészeti, zenei, irodalmi és gasztronómiai programok is. A képzőművészeti elfoglaltságokkal (szabadtéri festészet, grafikai bemutató és workshopok) az Óváros tér udvaraiban találkozhatnak majd az érdeklődők. Akik az irodalmi programok iránt érdeklődnek, a Veszprém testvérvárosaiból érkező költők, írók részvételével irodalmi sétára indulhatnak, a zene kedvelőit öt belvárosi helyszínen várják, itt lesz többek között 30Y-, Péterfy Bori-, Csík zenekar-, Gyöngyhalász- és Hősök-koncert.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/04/24/europa-kulturalis-fovaros-veszprem-program-30y-peterfy-bori/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiborítóan vicces ez az új nyomozós sorozat

Kiborítóan vicces ez az új nyomozós sorozat

A Deadloch című új ausztrál sorozat nem sokáig cicózik a nézőjével, rögtön a nyitójelenetében lerántja …