2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Szétröhögtük magunkat a Netflix új testcserés sorozatán

Hirdetés

Szétröhögtük magunkat a Netflix új testcserés sorozatán

A Netflixnek finoman szólva sem volt erős hónapja, áprilisban a filmes és sorozatos kínálat ugyancsak hervasztóan gyengének bizonyult. Egészen 28-áig, amikor a semmiből megérkezett a Lea 7 élete című új francia sorozat, amely csúnyán levett minket a lábunkról.

A sorozat címszereplője Lea (Raika Hazanavicius), aki épp egy, a természet lágy ölén tartott buliban rázza, de igazából azon szomorkodik, hogy hozzá képest mindenki olyan rátermett és magabiztos – neki meg egyelőre arról sincs fogalma, hogy a suli után mihez kezdjen magával. A lány totál kész van, felönt a garatra és beszed pár tudatmódosító pirulát is, így duplán annyira sokkolja, amikor az erdőben egy csontvázra bukkan.

LES 7 VIES DE LEA#sdp background na 03 fr

Fotó: Netflix

A Lea 7 élete elég durva csavarral folytatódik, a főszereplő miután lefekszik aludni, a 30 évvel ezelőtt eltűnt, még életben lévő srác, Ismael (Khalil Ben Gharbia) bőrében ébred. Nyilván ez számos mókás és komoly szituációhoz vezet, a francia produkció első két részét úgy vigyorogtuk végig, mint a tejbetök. Régen láttunk ennyire feelgood-cuccot a Netflixen.

Hirdetés

Attól eltekintve, hogy sok a romantikázás, és a 90-es évekbeli szál miatt retro-zenékből sincsen hiány – közel sem lehet azt állítani, hogy a Lea 7 élete egy átlagos tiniszéria lenne. Legfőképp annak köszönhető mindez, hogy a misztikus, testcserés-időutazós szál rendkívül hangsúlyos benne. Lea kicsodálkozza magát azon, hogy milyen lehet fiúként élni, de a kalandjainak közel sincsen vége, a lány nem kerül ki a mókuskerékből, hanem kénytelen tovább játszani a játékot. Másnap ugyanis már a legtöbbször hárpiaként viselkedő anyja fiatalkori énjeként ébred, és a testrablósdi így folytatódik tovább, egészen egy héten keresztül.

A Netflix-sorozat hangvétele minket legfőképp a Vissza a jövőbe-filmekre emlékeztet, amit a második részben az egyik szereplő még emleget is. Illetve az állandó narráció miatt simán fel lehet hozni összehasonlításnak a veronica Marsot, tudják, ahol Kristen Bell tini detektívkedett. A Lea 7 élete nagyjából ennek a kettőnek a keveréke, és még így is egyedi ötletként hat, ez az igazán durva benne.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/05/01/lea-7-elete-netflix-francia-idoutazas-sorozat-streaming-tv-ajanlo-feelgood/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A ruha teszi az embert? Epres Panni válaszol

A ruha teszi az embert? Epres Panni válaszol

Már a mostani, gyermeknapi hétvégén elkezdődik a zsongás a Várkert Bazár szabadtéri helyszínein. Ingyenes interaktív …