2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Szerencsére már van élő, de szeptemberben jön az eSzínház fesztivál

Hirdetés

Szerencsére már van élő, de szeptemberben jön az eSzínház fesztivál

Talán nem közlünk újdonságot azzal, hogy eddig Magyarországon még nem volt online színházi seregszemle, s ami nem volt még sosem, az nem is igen tud hiányozni. A pandémia hozta úgy, hogy ez a fogalom mára egyáltalán értelmezhetővé vált, egy héten belül pedig, amennyire virtuális valóságában képes, kézzelfoghatóvá válik.

A legjobb előadásokat és alakításokat szakmai zsűri díjazza a kilencnapos fesztivál utolsó napján, élő eredményhirdetés keretében.

A zsűri értékelése mellett a nézők is szavaznak és döntenek, az ő voksaik alapján osztják ki az eSzínház Fesztivál Közönségdíját.

Hirdetés

Az eSzínház működtetője, az Alapítvány a Magyar Színházakért a nyár folyamán felhívást tett
közzé magyarországi és határon túli magyar színházak, független társulatok számára, hogy három különböző kategóriában nevezhetnek azon jogtiszta előadásaikkal, amelyek 2019 szeptembere óta mutattak be. A fesztivál célja kettős: egyrészről bemutatja, hogy az online vetítésre (streamre) adaptált előadások miképpen hoznak létre új látásmódot, új megközelítést, esetenként a színház és a film határán, másrészről megmutatja a pandémia által sújtott évadok ellenére a színházak értékes alkotásait.

Az Alapítvány és az eSzínház azzal támogatja a színházakat, társulatokat és alkotókat, hogy a
befolyó jegybevételt megosztják a színházakkal és társulatokkal. A nevezési időszak alatt 21 intézmény és társulat 25 alkotással jelentkezett.

A fesztivál az eSzínház platformján, az internet virtuális térében zajlik majd. Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/09/09/szeptemberben-erkezik-az-orszag-elso-online-szinhazi-szemleje-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezt a kérdést sokan felteszik: A bűnöző bűnöző marad?

Ezt a kérdést sokan felteszik: A bűnöző bűnöző marad?

Sajnos (vagy nem sajnos) a megkönnyezést nem lehet megúszni, nekem legalábbis nem sikerült a Karlovy …