2020. december 6., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.06. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Szerelem és anarchia svéd módra

Hirdetés

Szerelem és anarchia svéd módra

A Netflix saját gyártású svéd sorozata könnyed szórakozást nyújt, miközben a történet nem csupán kétdimenziós. Menekülést jelent a problémák elől, de mégis a valóságot mutatja.

A sorozat központi alakja egy negyvenes éveiben járó ambiciózus, karrierista, első körben hidegnek tűnő nő, Sofie. A történet ott kezdődik, hogy Sofie egy új munkahelyen kezd, mint tanácsadó segít egy könyvkiadónak, hogy az mondernebbé és költséghatékonyabbá válhasson.

IDILLI CSALÁDI KÉPPEL INDULUNK; APA, ANYA, GYEREKEK, SZÉP LAKÁS, REGGELI, MAJD SOFIE INDULÁS ELŐTT ELUGRIK A MOSDÓBA, BEZÁRJA AZ AJTÓT, FELCSAPJA A TELÓT A WC-TARTÁLYRA, FÜLES A FÜLBE, ÉS NYOMATJA A PORNÓT.

Hirdetés

Az első pár percnél tartunk, és máris egy titokban stresszoldó masztizást láthatunk. De ezért is jók az európai sorozatok, főleg ha sok amerikai produkciót láttunk előtte. Sokkal több bennük az élet, és bár nyersebben ábrázolják az emberi kapcsolatokat, mégis fanyar humorral emészthetővé és valódivá teszik.

Sofie például ezekkel a „magánakciókkal” menekül a hétköznapivá alacsonyodott élete elől. Látszik az elején, hogy nincs nagy baja, egész egyszerűen belefáradt a mindennapi monotóniába, és abba, hogy túl sok szerepnek kell egyszerre megfelelnie, háttérbe szorítva önmagát.

Sofie egy személyben:

  • Feleség, aki próbál tökéletesnek mutatkozni férje előtt.
  • Szerető és gondoskodó anyuka, aki ellátja feladatait.
  • Dolgozó nő, aki naponta küzd le kihívásokat szakmájában.
  • Aggódó lány, aki édesapja pszichés kirohanásait próbálja a lehető legideálisabban kezelni.

És ebből az egész nyüzsiből a női sikolyok és a pár perc agyeldobós élvezkedés jelenti számára a menekülést, egészen addig, amig meg nem ismeri új munkahelyén a húszas éveit taposó fiatal IT-s fiút, Maxet.

Max jószívű, láthatóan anyakomplexusos srác. Mégis már ismeretségük első napján konfliktusba keverednek: a srác hangosan fúr, ezzel pedig zavarja a szuperfontos munkát végző nőt, aki finoman leordítja a fiú fejét. Ezután pedig Max véletlenül rajtakapja zárás után az irodában Sofie-t, aki üresnek hitt munkahelyén épp kedvenc hobbijának hódol, és bosszúból lefotózza.

Sofie pedig érthető okból próbálja kideríteni, hogy a fiú mit kér a kép törléséért cserébe, aki nem vágyik többre, mint egy mekis ebédre. Ez a félelem és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2020/11/15/szerelem_es_anarchia_sved_modra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Pécsi Ildikó

Meghalt Pécsi Ildikó

December 5-én gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó színésznő – adta hírül a Gödöllő város Facebook-oldala. A …