2020. július 15., szerdaMa Henrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.15. Henrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Szerdán egyeztet Palkovics László az SZFE-vel

Szerdán egyeztet Palkovics László az SZFE-vel

Palkovics László innovációs és technológiai minisztérium szerdán délután 4 órára várja a minisztériumba egy személyes egyeztetésre a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói önkormányzatának képviselőit és az általuk javasolt szakmai csoportok vezetőit, írja az ATV.

“A modellváltással az egyetemen tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak. Az átalakítással nagyobb lesz az egyetemi önállóság, enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága”, válaszolta az ATV kérdésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium. 

Az ITM szerint a rugalmasabb működési keretek különösképpen indokoltak a legmagasabb szintű művészeti képzésben, ezért került az érintett intézmények közé a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) mellett az SZFE is.

 Vasárnap tüntetést szerveztek a Ne szavazd meg! #freeSzFE címmel a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az egyetemük modelljét átalakító törvényjavaslat ellen. A megmozdulást az SZFE Vas utcai épülete előtt tartották, körülbelül 500 ember gyűlt össze.  

j únius elején értesült az SZFE a sajtóból arról, hogy Semjén Zsolt május 26-án éjjel  <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/06/22/szfe_palkovics_laszlo_leules/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nem nyithatnak ki a hongkongi mozik, a Disneyland is újra bezárt

Nem nyithatnak ki a hongkongi mozik, a Disneyland is újra bezárt

A kínai filmpiac eredetileg július végére nyitott volna teljesen újra, de Hongkongban ismét bezáratták a …