2023. szeptember 22., péntekMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Szentendre, Kapolcs és a városmajori színpad nulla forintot kap

Szentendre, Kapolcs és a városmajori színpad nulla forintot kap

A 2023. május 26-án nyilvánoságra hozott döntési listák alapján a minősítéssel nem rendelkező budapesti színházi és táncművészeti szervezetek közül 2023-ban a szakmai programjuk megvalósítására és a működésükre többek között a következők kaptak támogatást: 

a TÁP Színház és Összművészeti Alapítvány például 6,9 millió, a Dollár Papa Gyermekei Színházi Közhasznú Egyesület 4,9 millió, Pintér Béla és Társulata 14,4 millió, a Nézőművészeti Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. 5,1 millió, a K2 Színház Alapítvány 4 millió, a Soharóza Közhasznú Egyesület 1,7 millió, a Stúdió „K” Alapítvány pedig 15,5 millió forintot könyvelhet el.

A szerencsés támogatottakkal ellentétben a Térszínház Egyesület és a Játékszín Terézkörúti Színház Nonprofit Közhasznú Kft. neve mellett 0 Ft szerepel a „megítélt támogatás” rubrikában.

A táncművészeti szervezetek közül a Bihari János Kulturális Egyesület és a Magyar Táncművészeti Egyetem az, amely nem kapott egy fillért sem, míg például a Tünet Kulturális és Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft. – a Tünet Együttes vezetője, Szabó Réka nemrégiben jelentette be, hogy befejezik a működésüket – 3,4 millió forint támogatásban részesült. Az úgynevezett forgalmazói kategória döntési listáját böngészve láthatjuk például, hogy a MU Színház Egyesület 23,2 millió, a Szkéné Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 18,8 millió forintot kapott.

A budapesti székhelyű szervezetek pályázatát bíráló szakmai kuratórium tagjai: Barda Beáta, Fuchs Lívia, Imely Zoltán és Jászay Tamás.

A minősítéssel nem rendelkező, nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/27/szabadteri-szinhazak-tamogatas-kapolcs-szentendre-varosmajor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ex-CIA-elemző az Indexnek: Magyarországot krízis idején mindig magára hagyják

Ex-CIA-elemző az Indexnek: Magyarországot krízis idején mindig magára hagyják

Mára a legtöbb ember hozzászokott ahhoz, hogy a zsebében lapuló apró, vékony, téglatest alakú szerkezet segítségével szinte …