2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Szász János is jelezte: nem az SZFE antiszemita

Hirdetés

Szász János is jelezte: nem az SZFE antiszemita

A The Washington Postban 2023. március 24-én megjelent cikkben Szász János mesélt Magyarországról való kiköltözéséről, az őt itt ért atrocitásokról, valamint a jelenlegi, washingtoni előadásáról is szó volt. A cikkben a The Washington Post újságírója a következő mondatot idézte Szásztól:

I was attacked, because I am ‘not Hungarian,’ you know, because I am Jewish. Nobody can tell me I’m not a Hungarian. Nobody.

Ez a mondat magyarul ezt jelenti:

Azért támadtak, mert »nem vagyok magyar«, mert zsidó vagyok. Senki sem mondhatja azt nekem, hogy nem vagyok magyar. Senki.

Hirdetés

A cikk megjelenését követően Szász János maga jelezte lapunknak, hogy a The Washington Post cikkében említett, zsidósággal kapcsolatos megjegyzései nem az SZFE-re, hanem kimondottan egy középkori témájú film készítésének körülményeire és annak médiavisszhangjára vonatkoznak. Ez amúgy kiderül az eredeti szövegkörnyezetből is. A The Washington Post cikkében ugyan a film címe nem szerepel, de Szász János most egyértelműsítette, hogy ez a film a Hunyadi János életét feldolgozó,

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/03/30/szinhaz-es-filmmuveszeti-egyetem-szfe-szasz-janos-the-washington-post/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre többen nem kérnek a kormányközeli cégek fővárosi gigalakóparkjaiból

Egyre többen nem kérnek a kormányközeli cégek fővárosi gigalakóparkjaiból

Valakinek jó, valakinek nem 2023. április 19-én a kormány három újabb rozsdaövezeti akcióterületet jelölt ki …