2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Susynak a Mikulás levelet ír a Hold túlsó oldaláról

Hirdetés

Susynak a Mikulás levelet ír a Hold túlsó oldaláról

Nagyjából olyan élmény ez, amit Sofia Coppola remek, 2003-ban megjelent filmjében is megmutat, (Elveszett jelentés), amikor Bill Murray (Bob Harris) és Scarlett Johansson (Charlotte) fekszik az ágyon, várják, hogy múljon a hosszú japán éjszaka, s hogy jöjjön az álom, és Bob azt mondja Charlotte-nak, hogy amikor egy embernek gyereke születik, minden megváltozik, véget ér az addig élete, és soha nem tér vissza – és mégis, a gyerekek legcsodálatosabb lények, akikkel az életben találkozhatunk.

Mark Twain is csupán ennyit akart ezzel kifejezni nem is annyira költői kérdésével, s hogy érezzük, mennyire fontosak voltak a gyerekei, 1875-ben még karácsonyi levelet is küldött elsőszülött lányának Susynak, de olyat, mintha azt a Mikulás írta volna. Az ok pedig az volt, hogy elnézést kérjen a lányától, mert a készletből kifogyott a babák ruháinak szánt tároló, de reggel majd visszatér, és ha mindenki betartja az utasításait – George, az inas például beköti a szemét, hogy a Mikulást ne lássa, majd a szakáccsal együtt elhagyja a konyhát –, ő bizony visszamegy a Holdra, és elhozza azt.

A levél fejléces volt, rajta az állt, hogy Hold, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/22/mark-twain-karacsony-susy-level-hold-mikulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Niné előre megmondta

Niné előre megmondta

A Múlt-kép blog a Nemzeti Fotótár szakmai együttműködésével valósul meg. Dani erre csak annyit felelt, …