2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Súlyos betegségek előzhetők meg, ha napi szinten ezt tesszük

Hirdetés

Súlyos betegségek előzhetők meg, ha napi szinten ezt tesszük

A kézírásnak mély kultúrája van, ez a mélység persze változó. Magyarországon például kevésbé, mint a Közel-Keleten, Kínában és Oroszországban, ahol nagy hagyománya van a kézírásnak, és a mai napig intenzíven űzik. De vannak országok – mint Finnország, Norvégia és Kanada –, amelyek teljes mértékben digitalizálták az iskolákat, és eltörölték a folyóírás tanításának követelményét. Tették ezt kísérleti jelleggel, aztán belátták ennek kártékony hatását, és visszavezették – mondta az Indexnek Megyeri Gábor, aki meglepőnek tartja, hogy Finnország, amely oktatás terén a világ élvonalába tartozik, ezt az elvet alkalmazza.

Három kategóriába sorolhatjuk, hogy mikor ragadunk tollat és füzetet:

  • Rutinszerű: amikor a praktikusság kedvéért jegyzetet készítünk, bevásárlólistát írunk. Ehhez általában gyengébb minőségű, olcsó tollat és füzetet használunk. Ami egyébként környezetszennyező.
  • Rituális önkifejezés: a személy vagy csoport tudatosan alkalmazza élvezeti, terápiás vagy alkotási célból. Itt minőségibb és fenntarthatóbb eszközöket használnak.
  • Gyűjtői: ezen csoport kevésbé használja, inkább gyűjti, és befektet az eszközökbe.

Hiperaktivitás és figyelemzavar

Egy 2015-ös kutatás szerint a folyóírás használata elősegíti az agyműködés megfelelő fejlődését, valamint a szem- és kézkoordináció megfelelő kialakulásában is jelentős szerepet játszik.

Hirdetés

A kézírás hiánya gyermekkorban a tanulmányok szerint hiperaktivitáshoz, figyelemzavarhoz vezethet. A digitális korban ez általános problémának számít, miután az eszközök használata jelentős mértékben képes elterelni a fókuszt. Az elme működése írás közben sokkal aktívabban használja a memória fejlesztéséért felelős agyi szektort

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/02/11/keziras-jelen-jovo-parkinson-kor-alzheimer-kor-hiperaktivitas-figyelemzavar-terapia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jó nézni, hogy az oroszok is szenvednek

Jó nézni, hogy az oroszok is szenvednek

A Télikertbe lépve egy hatalmas, idő marta télikert belsejével találjuk szembe magunkat. A színpadkép Bagossy …