2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Sorra jönnek ősszel az új magyar filmek a mozikban

Sorra jönnek ősszel az új magyar filmek a mozikban

Július vége óta mintegy 70 ezren váltottak jegyet Lóth Balázs rendező Pesti balhé című vígjátékára. Ez az első magyar mozgóképes alkotás, melyet a vírus okozta leállás után tűztek műsorra a hazai mozik. A siker alátámasztja a Nemzeti Filmintézet által kiírt Vissza a moziba! – A magyar film hónapja pályázatának hatékonyságát is. Az NFI 300 millió forinttal támogatta a vetítőhelyeket, hogy magyar filmes alkotók műveit mutassák be a közönségnek – mutatott rá Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Szeptember 10-től játsszák a mozik Lakos Nóra első mozifilmjét, a Hab című romantikus vígjátékot Kerekes Vica és Mátray László főszereplével. (Forgalmazó: InterCom)

A Nincs parancs! című tényfeltáró történelmi dokumentumfilm szeptember 17-től lesz a vetítőhelyek műsorán. Szalay Péter rendező 1989 sorsfordító eseményeit mutatja be egy magyar és egy német határőr történetén keresztül. (Forgalmazó: Dunatáj Alapítvány)

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/09/07/rekordszamu_magyar_filmet_mutatnak_be_osszel_a_mozik/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Most kezdődik a tánc

Most kezdődik a tánc

Új divat a daytime party A kifejezéssel egyre gyakrabban találkozhatunk a buliajánlók között, ezek a …