2021. január 28., csütörtökMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Sorozatok, amiket elvitt a kaszás

Hirdetés

Sorozatok, amiket elvitt a kaszás

Sokszor a pénz veri be az utolsó koporsószeget és temeti el a kedvelt sorozatok folytatásába, például mikor egy produkció sikerével a színészek gázsija is az egekbe szökken, és egyszerűen a csatornának már nem éri meg finanszírozni.

npr

Fotó: IMDb

Az is elég gyakori, hogy csak úgy elfárad a történet, és bár pénz lenne rá, a nézettség stagnál, de az alkotók nem szeretnék folytatni.

Elenyésző esetben kapnak ezek a produkciók szép, kerek lezárást, idén pedig még a koronavírus okozta leállás is rátett erre egy lapáttal. Az első sorozat is egy ezt igazoló példa:

Hirdetés

1. Ez így nem OK (I Am Not Okay whit This, Netflix)

A sorozat az End of the F***ing World alkotóitól, Charles Forsman azonos című regénye alapján készült, a premierje pedig idén februárban volt. Mind a kritikusok, mind a nézők körében nagy sikert aratott az első évad, az utolsó rész pedig kifejezetten felcsigázta az emberek érdeklődését, a pandémia miatt mégsem lesz belőle második évad.

Túl drága lett volna a biztonsági előírásoknak megfelelve folytatniuk, és addig vártak, míg szerződések jártak le, illetve több alkotónak összecsúszott volna a forgatás egyéb munkálatokkal. Így el kell búcsúznunk a magában természetfeletti képességeket felfedező problémás kamaszlány történetétől.

2. Sorry for your loss (Facebook Watch)

Kevés sorozat van, ami Facebook Watch-ról ilyen ismerté és népszerűvé tudott válni, de még ez sem volt elég a Sorry for your loss harmadik évadához. Amit sokan sajnálnak, hiszen a második évad fináléjában nem kaptak a nézők egy felmentő érzést a fojtogató gombóc alól, ami a torokba költözik a sorozat alatt. Nem könnyen feldolgozható a történet, de hiánypótló. Egy fiatal, megözvegyült nő gyászfeldolgozásának folyamatát mutatja be, a maga realisztikus mivoltjában.

A főszerepben Elizabeth Olsen, akit az Olsen ikrek tesójaként, majd a Marvel filmek Sarlát boszorkányaként ismertek, de talán ezzel az alakítással mutatta meg, hogy sokkal több ezeknél a címkéknél. Csodálatos a játéka, és maga a sorozat is, de indokolt egy százas papírzsepivel a közelünkben nézni.

3. A nagy pénzrablás (La Casa de Papel, Netflix)

A spanyol sorozat a Netflix legnézettebb nem angol nyelvű produkciója volt, majd az egész adó legnézettebb műsorává vált. A dolog érdekessége, hogy hazájában – míg a streaming-szolgáltató fel nem karolta – majdnem megbukott a magyarul A nagy pénzrablás címet viselő sikerprodukció. Az érkező ötödik évaddal fogják lezárni a professzor és az általa összeverbuvált szerethető bűnözőink történetét, s mivel előre lehetett tudni, hogy a következő a tervezett záróévad, bízhatunk a kerek befejezésben.

4. Supergirl (The CW)

A sorozat a hatodik évaddal fejezi be Kara Danvers, azaz Superman unokatestvérének történetét. A széria hullámzó népszerűséget produkált az évek alatt, így az alkotók a finis mellett döntöttek. A címszereplő, Melissa Benoist egy szeptemberi Instagram-posztban erősítette meg a hírt, ahol kifejtette, milyen sokat jelentett számára, hogy fiatal lányoknak tudott a karakter hatást gyakorolni az életükre, és velük együtt ő is sokat tanult Supergirltől.

5. Kardashian sztori (Keeping Up with the Kardashians, E!)
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/12/29/sorozatok_amiket_elvitt_a_kaszas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fémmel dúsított középkori dallamok

Fémmel dúsított középkori dallamok

Mi a mittelalterrock receptje? Vedd a nem túl dallamos német nyelvet, adj hozzá egy jó …