2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Sokan nem is tudják, hogy bántalmazó kapcsolatban élnek

Hirdetés

Sokan nem is tudják, hogy bántalmazó kapcsolatban élnek

Misurda Ágnes olyan nő, aki mindennap úgy ébred, hogy kész megváltani a világot, ha kell. Rengeteg ötlete van, és ezeket rendszerint azonnal elkezdi megvalósítani.

Nem hisz abban, hogy „majd holnap”.

Hirdetés

Egyszer a szobája falát festette át, de a vödör kiborult, rá a szekrényre. Így átalakította a szekrényt, másnaptól pedig bútorfelújításokkal, workshopokkal kezdett foglalkozni. Sikeresen.

Megalapította saját márkáját, tartott előadásokat. Amikor megfogant benne a gondolat, hogy nyitna egy kávézót saját bútoraival, pár hét múlva már főzte a kávét. Ilyen energiákkal és mentalitással él azóta is.

Viszont van egy projekt, amire mégis nem kevesebb mint tizenhárom évet várt. Alapított egy Facebook-csoportot olyan nőknek, akik verbális vagy fizikai bántalmazó kapcsolatban élnek. Saját példájából tanulva úgy döntött, segít sorstársain. Ennek a folyamatnak a részleteiről kérdeztük.

1610479615722

Fotó: Misurda Ágnes

Mi adta a csoport létrehozásának ötletét?

Amikor a kislányom két és fél éves volt, akkor jöttünk el az apukájától. Akkorra érett meg bennem a gondolat, hogy a szüleim nem úgy neveltek, hogy elviseljem a megalázó helyzeteket. Ezért úgy döntöttem, ennek véget vetek. Hála istennek, volt hová mennünk, csodás szüleim vannak. A probléma ezzel nyilván nem oldódott meg, hiszen telefonon tovább folytatódott a gyalázkodás. Akkor megfogadtam, hogy ha ebből talpra állok, sok mindenkinek segítek abban, hogy kijöjjön a megalázó, bántalmazó helyzetekből, és ha lehet, hamarabb, mint én. Azáltal ugyanis, hogy hagyjuk, hogy egy másik ember uralkodjon rajtunk, magunkat büntetjük.

Mi segítette akkor, hogy kilépjen abból a helyzetből?

Nem akartam a gyermekem szájából ugyanazokat a mondatokat visszahallani, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/01/21/sokan_nem_is_tudjak_hogy_bantalmazo_kapcsolatban_elnek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fűzővel vagy anélkül: jön a Nők Éjszakája

Fűzővel vagy anélkül: jön a Nők Éjszakája

Egy ideje van már színházak éjszakája, múzeumok éjszakája, tudomány éjszakája, tavalytól pedig már futball éjszakája …