2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Sokan észre sem vették, de Budapest tegnap este két lépésre volt a pokoltól

Hirdetés

Sokan észre sem vették, de Budapest tegnap este két lépésre volt a pokoltól

Először lépett fel Magyarországon a Two Steps from Hell. A formáció két világhírű zeneszerző, Thomas Bergersen és Nick Phoenix együttműködéséből jött létre, és a többi között olyan filmek előzeteseinek zenéit is jegyzi, mint a Harry Potter, A Karib-tenger kalózai vagy a Star Trek. Így aztán 2023. szeptember 27-én a Papp László Budapest Sportaréna megtelt az epikus zene kedvelőivel, s bár annyi érdeklődő nem jelent meg, mint az Azahriah-koncerten, de – Thomas Bergersen bejelentése alapján  négyezren mégis összegyűltek. 

Nick Phoenix már az esemény előtt üzent a magyar közönségnek. Az Index szerkesztőségéhez is eljuttatott közleményben azt mondta, hogy szereti a spontán dolgokat, és különben is: „We Will Rock You”. Thomas Bergersen pedig így nyilatkozott: 

Budapest hihetetlenül szép város, már sokszor bejártam. Több hegedűt is vettem ott, és vannak barátaim is a városban. Nagy öröm lesz olyan történelmi és gyönyörű városban játszani, ahol annyi kultúra és annyi fantasztikus ember található!

Ehhez képest a háromórás, két felvonásos koncert feszengősen indult, a hangosítás is inkább halkításnak tűnt, ám az est végére minden a helyére került: a fellépők felengedtek, a közönség tagjai feloldódtak – mintha a produkciót eleve így építették volna fel. Ez leginkább abban nyilvánult meg, hogy a nézők – köztük akadt fiatalabb és idősebb – a koncert kezdetén még többnyire feszülten ültek és figyeltek, az utolsó számok alatt azonban már állva tapsoltak, lábbal doboltak, katartikus és egyben varázslatos hangulatot teremtve ezzel. 

Hirdetés9

Galéria: Érzelmes pillanatok és varázslat a Budapest Aréna színpadánFotó: Szollár Zsófi / Index

Érzelmes pillanatok

Az előadás közben előkerültek a „fénykardok” is, azaz a a hangszerek kivilágított vonói, és nem volt hiány érzelmes pillanatokból sem. Thomas Bergersen a számok között mesélt a gyerekkoráról, budapesti élményeiről – gyerekként a szülei tényleg itt vettek neki hegedűt, ami a szívéhez nőtt –; az egyik produkciót pedig azoknak küldte és ajánlotta, akik vesztettek már […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/09/28/two-steps-from-hell-koncert-budapest-pap-laszlo-arena/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …