2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Sírva röhögtünk a Netflix új vígjátékán

Hirdetés

Sírva röhögtünk a Netflix új vígjátékán

A végzős év (Senior Year) című vadonatúj vígjáték valami frenetikusan veszi kezdetét: már abból a szempontból, hogy az első 20 perce tömény nosztalgia. A történet szerint a 2000-es évek elején járunk, amikor az Ausztráliából jött bevándorló, Stephanie (Angourie Rice) úgy dönt, hogy ha törik, ha szakad, ő lesz a gimi egyik menő csaja. Először a pomponcsapat kapitányi pozícióját szerzi meg magának, majd lenyúlja ősellensége, Tiffany (Ana Yi Puig) barátját, Blaine-t (Tyler Barnhardt)… tehát nagyon is jól halad főhősünk az áhított bálkirálynőség és a tökéletes élet felé, amikor váratlan baleset történik. Stephanie pedig 20 évre kómába esik miatta.

Sajnáljuk, hogy ez a történetbeli csavar – amit egyébként az előzetesek is lelőttek – megtöri a film ritmusát, A végzős év az elején olyan tini klasszikusokat idéz meg sajátságos hangvételével, mint a Superbad, az Eurotúra, de akár a Spinédzsereket is fel lehetne emlegetni a Netflix újdonsága kapcsán.

SY 20210715 Unit 07399r

Fotó: Boris Martin / Netflix

Szóval ott tartottunk, hogy a jó humorú indítást gyors vágás követi, neonfeliratú szöveg figyelmeztet az időugrásra, és Rebel Wilsont látjuk a 37 éves Stephanie-ként, a kórházi ágyban magához térni. Fussuk le a kötelező kört: igen, Hollywood szabadszájú stand-uposa, aki duciságával vált ismertté, jócskán lefogyott. Ebben a filmben nagyjából felismerhetetlen a 35 kilóval vékonyabb színésznő. A váltást nehéz megszokni, a főszereplő tinikori verzióját olyan elragadóan hozza az Easttowni rejtélyekben és a Pókember: Nincs hazaút című filmben is látott Angourie Rice. De ez van, sodródunk tovább az árral.

Hirdetés

Nekünk is meglepő, hogy ezt mondjuk, de végre egy film, ahol Rebel Wilsont nem utáljuk. A történet folytatása nagy vonalakban arról szól, hogy a testileg a klimaxhoz közelítő, de fejben még mindig tinédzser Stephanie eldönti, hogy visszamegy a suliba, befejezni az utolsó évét. Wilson nagyszerűen hozza az infantilis, és mondjuk ki, prosztó humort. A színésznő régebben is ezt a stílust nyomta, de itt legalább nem érződik erőltetettnek, mert olyan körítést kapott, amibe belesimulnak a káromkodós beszólások és a dugós viccek.

<img id="kep_szerkfoto_image_43299444" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/05/17/netflix-a-vegzos-ev-tv-streaming-vigjatek-tini-rebel-wilson-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kólával öntöttek le egy festményt a Bosch-kiállításon

Kólával öntöttek le egy festményt a Bosch-kiállításon

Egy látogató kólával öntötte le az egyik kiállított festményt a Szépművészeti Múzeum Menny és pokol …