2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Sikeres jubileumi évadot zárt a Kolibri Színház

Hirdetés

Sikeres jubileumi évadot zárt a Kolibri Színház

A 2022. június 17-én megtartott évadzáró társulati ülésen Novák János igazgató elmondta, bár korlátozások az idén már nem voltak, a járványhelyzet továbbra is komoly nehézségek és kihívások elé állította a Kolibri Színházat, hasonlóan az összes hazai kulturális intézményhez. 

Óriási eredménynek értékeli, hogy mindezek ellenére – az erős, összetartó társulatnak és az összehangolt munkának köszönhetően – sikerült megvalósítani a 2021/22-es terveket: 

Hét premiert és egy előbemutatót tartottunk, sikeresen megrendeztük a X. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálét májusban pedig egész napos programmal ünnepeltük meg a színház fennállásának 30. évfordulóját. A jeles alkalomból ’Kolibri30 – Jubileumi beszélgetések’ címmel videóinterjú-sorozat készült a társulat összes művészével és elindítottuk a Kolibri Podcast csatornát is.

Hirdetés

Az évadról számokban

Az idei évadban a színház három játszóhelyén összesen 412 előadást láthatott a közönség, közel 96 százalékos nézettség mellett. A járvány miatt 26 előadást kellett elhagyni, 35-öt viszont beugrással sikerült megmenteni. Az évadban Alexics Rita lépett a legtöbbször színpadra 178 alkalommal, őt Ruszina Szabolcs és Fehér Dániel követte 177, illetve 172 előadással. 

A színház több mint harminc repertoár-előadásáról szólva az igazgató kihangsúlyozta a gyakran kortárs szerzők közreműködésével létrejött ifjúsági produkciók, valamint a csecsemőszínházi előadások fontosságát, hiszen a Kolibri Színház mindkét területen példaadó mintát képvisel. Hozzátette, hogy a Covid-járvány miatti visszaesés után idén új lendületet vett a színház drámapedagógiai programja Gyevi-Bíró Eszter vezetésével: az évadban 194 színházi nevelési programot tartottak, összesen 5165 gyerek részvételével.

Nemzetközi kapcsolatok

Novák János kiemelte, hogy 

a jubileumi évadban is aktívan részt vettünk a közel két évtizede működő nemzetközi kooperációk – a 0-6 éves korosztályra fókuszáló MAPPING művészeti-kutatási projekt, az interaktív történetmesélés és a digitális technológiák ifjúsági előadásokban való színházi alkalmazásait kutató PlayOn!, valamint az öt német és öt egyéb európai színházat magában foglaló EuropeFiction – közös munkájában.

Hozzátette, az elmúlt években rendszeressé vált zoom konferenciák mellett idén már […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/20/sikeres-jubileumi-evadot-zart-a-kolibri-szinhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Látogasson Amszterdamba a Müpával!

Látogasson Amszterdamba a Müpával!

Ősszel folytatódik a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) közös fesztiválja, az Európai Hidak, ezúttal …