2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Sauska Krisztián: Tokaj-Hegyaljának van helye a világ pezsgőtérképén

Hirdetés

Sauska Krisztián: Tokaj-Hegyaljának van helye a világ pezsgőtérképén

A Sauska Pincészet tájékoztatójából az derül ki, hogy ezzel az eredménnyel a Sauska Brut megismételte tavalyi sikerét, csak ezúttal a Sauska Brut Magnum is beállt az aranyérmesek sorába. A Sauska Rosé Brut – akárcsak tavaly – idén is ezüstérmet kapott.

Sauska Krisztián, a családi borászat alapító tulajdonosa a győzelmet követően így fogalmazott:

Rendkívül fontosnak tartom a versenyeken való folyamatos megmérettetést, mert ezek segítenek megérteni, hol tartunk, mik az esélyeink a nemzetközi mezőnyben. Úgy tűnik, Tokaj-Hegyaljának van helye a világ pezsgőtérképén és ez nemcsak nagy büszkeség, de óriási lehetőség is számunkra.

Mindhárom pezsgő hagyományos módon készül, palackos erjesztéssel és érleléssel. A tételek különlegessége, hogy hozzájuk kizárólag Tokajban szüretelt szőlőt használtak, valamint a chardonnay és pinot noir mellett mindhárom házasításban meghatározó az őshonos furmint fajta jelenléte.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/09/18/sauska-pinceszet-champagne-pezsgo-vilagbajnoksag-aranyerem-ezusterem-brut-rose-magnum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Üzentek a színészek: Nem a jelen valódi cenzorainak vagy a rendszernek intett be

Üzentek a színészek: Nem a jelen valódi cenzorainak vagy a rendszernek intett be

Vilmányi Benett egy hete azzal indokolta a díj visszautasítását, hogy a ceremónia előtt a szervezők …