Június 2-án újra megnyitja kapuit az ország „legfinomabb” eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. A rendezvény egy “országkóstolóként” is felfogható, amely három napon át, egy millenárisnyi területen mutatja be a legjobb hazai éttermeket és cukrászdákat.
A vasárnap estig tartó Gourmet-ról persze nem hiányozhatnak a legjobb pezsgők, borok, sörök és röviditalok sem – olvasható a szervezők közleményében.
A gasztrofesztiválon kóstolhatunk Nápolyi pizzát a Digótól vagy Szabi a Péktől, és az olasz gasztronómiánál maradva, a Pomo D’Oro megmutatja, mi a pizza sushi és milyen a makaróni, ha házi és füstös.
Lesz BBQ, méghozzá marhaszegy, de cserépedényben készült vegán töltöttkáposzta is Stoller Marcinál (+52 Etyek), és grill: rablóhús a füredi Vasüzlettől, libanoni nyársak a Baalbeknél vagy a Byblosnál, és steak a Hússzabóságnál.
A szervezők szerint Ázsia a Gourmet-n is népszerű, a 101 Bistro baokkal készül, a Zhu&Co gőzbatyukkal, az Enso – a pacal mellett – tücsköt is kínál, Bíró Lajos tonkatsu rament ad, a Costes Izakaya-nál pedig ceviche, thaiföldi stílusban, Huszár Krisztián (SHO) teriyaki bárányt és céklát készít, a Yama-nál forró tom yum levest szürcsölhetünk, a Hibiscus-nál lesz a kimchi mennyország, és persze jön Wang Mester is, mindenféle jóval.
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/31/gasztrofesztival-sarkozi-akos-racz-jeno/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!