2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Rudolf Péter újabb öt évig igazgatja a Vígszínházat

Hirdetés

Rudolf Péter újabb öt évig igazgatja a Vígszínházat

A másfél évre történt átmeneti kinevezése után Rudolf Péter az elkövetkező öt évben is igazgatja a Szent István körúti társulatot – ezt jelentette be Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kedden délután a Vígszínház évadnyitó társulati ülésén.

– Most az a legfontosabb kérdés, amikor emberek repülőkre kapaszkodnak fel, hogy megmeneküljenek, amikor teljesen felfordult és megváltozott a világ körülöttünk, hogy

szólhat-e a színház másról, mint a jelenről

Hirdetés

– tette fel a legfontosabb kérdést helyettünk is Rudolf Péter, akinek kinevezésének hírét duplán tapsolták meg a színház nézőterét ellepő jelenlevők, s ez a taps nem udvariassági tenyérösszeveregetés volt, hanem valódi, őszinte megkönnyebbülés, egyfajta hála az elmúlt évek viharverte periódusa után.

Fekete Péter kulturális államtitkár elmondta, hogy a szakmai bizottság kilenc tagjából kilenc Rudolf Péterre szavazott, ami – és ezt már mi mondjuk, a mai megosztott, érdekekkel és politikai hovatartozásokkal terhelt színházi világban szakmailag és emberileg is – óriási szó. Karácsony Gergely is sietett hozzátenni a magáét: a kilenc igent ő is csak megerősíteni tudta.

Karácsony Gergely és Fekete Péter

Karácsony Gergely és Fekete Péter

Fotó: Juhasz Eva

Úgy tűnik tehát, mind a politika, mind a szakma, mind pedig saját társulata megerősíti, hogy az elmúlt másfél évben Rudolf emberileg és szakmailag is bizonyított, aki pályázatában, amelyet hamarosan nyilvánosságra hoz (frissítés: itt már el is olvasható), olyan színházat vizionál, amely egyszerre szórakoztató és szofisztikált, persze, tette hozzá élőben, lehet, hogy ez nem egy előadáson belül valósul majd meg.

A társulathoz néhány új tag érkezik vagy tér vissza: Nagy-Kálózy Eszter az előbbiekhez, Kovács Patrícia, Stohl András és Orosz Ákos az utóbbiakhoz tartozik, illetve egyetemisták is jönnek, Koós Boglárka és Kövesi Zsombor próbálgatja szárnyát a körúti teátrumban. Rudolf Péter az Index kérdésére, miszerint okoz-e bármiféle nehézséget, hogy a társulat új tagja a kiváló Kossuth-díjas színésznő, felesége Nagy-Kálózy Eszter lesz, azt válaszolta, Eszternek nem kell bizonyítania, ezt nem kell kezelniük semmilyen szinten.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/08/24/rudolf-peter-ujabb-ot-evig-igazgatja-a-vigszinhazat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Böjte Csaba: Lelkeket gyűjtök

Böjte Csaba: Lelkeket gyűjtök

A testvéri szeretet, a jézusi bizalom mutatta meg magát a nemzetközi eucharisztikus konferencián Böjte Csaba …