2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Rónai Egon: Elsírta magát, összeomlott és közölte, ezt így nem csinálja tovább

Hirdetés

Rónai Egon: Elsírta magát, összeomlott és közölte, ezt így nem csinálja tovább

  • Kíváncsiság.
  • Érdeklődés.
  • Figyelem.
  • Felkészültség.
  • Pontosság.

Csupa olyan erény, ami nélkül egyetlen műsorvezető sem ülhetne kamera elé, és mégis csak kevesen mondhatják el magukról azt, hogy így dolgoznak. Rónai Egon alighanem azon kevés magyar műsorvezetők egyike, akinél jobbat egyetlen vendég sem kívánhatna magának. 

Talán ennek is köszönhető, hogy az ATV műsoraiba még egy olyan végletekig megosztott társadalomban is, mint a magyar, minden meghívott elmegy, és válaszol az újságírói, műsorvezetői kérdésekre. 

Rónai Egon több olyan műsort is vezet az ATV-n, amely jelentős nézőszámot vonz, és ez, amint az az Index Sunday Brunch mai adásából is kiderül, annak köszönhető, amit Egon is megfogalmaz:

engem valóban érdekel az ember.

Hirdetés

Buszvezető, orvos, újságíró

Az érdeklődés ugyanakkor nem előzmény nélküli. Egy műsorvezetői szék ugyanis nem a kényelméről híres, és ahhoz, hogy abba valaki beleüljön, sok-sok munkaórát kell belefektetni. Pontosabban sok-sok emberrel kell beszélgetni. Egyrészt azért, hogy kialakuljon egy sajátos műsorvezetői stílus és irány, csiszolódjon a kérdezés technikája, másrészt egy alaposan felkészült és tapasztalt műsorvezető kérdése olyan, mint olaj vagy víz a tűzre – és nagyon nem mindegy, mikor melyik elem kerül elő.

Rónai Egon arról is mesél Csiby Gergelynek, hogy kölyökként még buszsofőrnek vagy orvosnak készült, figyelme mégis a sport, az újságírás felé fordult. Most az ATV-n közéleti műsorokat vezet, személyes hangvételű portrékat készít, vagy éppen kvízműsorban kérdez. Megszámlálhatatlan mennyiségű interjún van túl, mégis, amikor valaki leül vele szembe, és beszélgetni kezd, Egon sosem elégszik meg az átlagossal vagy az általánossal. 

Rónai Egon és Csiby Gergely

Rónai Egon és Csiby Gergely

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Azt mondja, minden ember érdekes, és leginkább a történeteik miatt azok. Megtudjuk azt is, hogy bár az ő televíziós életében is voltak nehéz pillanatok, köztük olyan vendég is akadt, aki elsírta magát, összeomlott, és elhagyta a stúdiót. Egy műsor sikere azonban nem is feltétlenül a vendég személyén múlik, hanem abban a munkában, amit a vendég érkezéséig Rónai Egon belefektet.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/08/sunday-brunch-ronai-egon-csiby-gergely-televizio-musorvezeto-atv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Vangelis

Meghalt Vangelis

79 éves korában elhunyt Vangélisz Papathanaszíu, ismertebb nevén Vangelis. Az Oscar-díjas görög zeneszerző nevéhez fűződik …