2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Rókusfalvy Pál: A traktor az én kabrióm

Hirdetés

Rókusfalvy Pál: A traktor az én kabrióm

Rögtönzött piknikkel indítottuk a találkozót, Rókusfalvy Pál ugyanis nem érkezett üres kézzel. A reklámszakember, aki 30 éve dolgozik az iparágban, és 24 éve formálja Etyek brandjét, egy palack borral és helyi termelőtől származó kecskesajttal állított be a beszélgetésre. A Budapest szőlőskertjeként definiált településről, Etyekről jött, amit különös módon szeret, mégsem költözött oda. Budaörsön éli mindennapjait, amit meg is tud magyarázni.

Ha a szőlőd mellett laksz, nincs szabadidőd, pláne magánéleted. Tulajdonképpen az én vidékiségem is nagy dolog, Rókusfalvy előttem 200 évig nem tette ki a lábát Budapestről

– nyugtázza úttörő attitűdjét Rókusfalvy Pál.

Hirdetés

Vannak ügyei

„Vannak ügyesek és ügyetlenek, én ügyes vagyok” – mondja alanyunk, aki ezalatt a napi ügyek görgetését és a tevékeny mindennapokat érti, de ez azért áthallásos. Ezért átbeszéljük, hogy szerinte a kormány kitüntetett figyelmét élvezi-e, vagy csak a véletlen műve az állami kommunikációra, illetve turisztikai fejlesztésre neki megítélt pénzösszeg. Van véleménye a dologról.

A kommunikációs és a turisztikai iparágakban tevékenykedem közel három évtizede. Az lenne a furcsa, ha vakcinagyár lenne köthető hirtelen a nevemhez.

Szó kerül ezenkívül az ország első kereskedelmi rádiójánál betöltött szerepéről, arról, hogy Bochkorral, Jáksóval, Dénes Tamással, Csiszár Jenővel, Geszti Péterrel hogyan pörgették a lemezeket, és szórakoztatták az ország közönségét a kilencvenes években, miként kiderül az is, mi maradt meg ezekből a szakmai-baráti kapcsolatokból.

P  6668

Happy hour

Beszél a fogadójáról, elmeséli, hogy Jeremy Irons megmutatta, hogyan kell 50 százalék kedvezménnyel fogyasztani, amikor nincs is happy hour, Demján Sándor, a TriGránit néhai elnöke törzsvendégként pedig azt, milyen egy magyar nábob, aki látogatásai alkalmával mindig három cigányzenésszel érkezett, hogy legyen, aki elhúzza a nótáját.

Szó kerül arról, hogy szerinte a vendéglátás 2023-ra áll vissza a pandémia előtti állapotokra. Ha mindez nem lenne elég, fejben kiszaladunk a szőlőjébe is, ahol gyakran látni sajátos kabriójában, a traktor tetején szivarral a kezében pöfögni – állítja, ez az ő luxusa.

Kiderül a szőlőről is a véleménye. 

Az élet többi része állt le, a természet működik, igaz, 2-3 héttel el vagyunk maradva. Legalább utolérem magam a traktoros munkákkal 

– jegyzi meg a podcast végén a rá jellemző lakonikus nyugalommal alanyunk.

Ha ideje engedi, hallgassa meg mások mondandóját is. A Sunday Brunch podcast korábbi vendégei voltak: 

  • Spilák Klári
  • Lábas Viki
  • Lakatos Márk
  • <a href="https://dex.hu/x.php?id=index_kultur_cikklink&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2F2021%2F03%2F28%2Fsunday-brunch—kulcsar-edina%2F" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/06/a-sunday-brunch-vendege-rokusfalvy-pal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Mások sikereinél csak mások bukásaiból lehet többet tanulni. A siker több összetevős, és egyenletében sok …