2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Robbant a cukiságbomba, kár, hogy nem elég nagyot

Hirdetés

Robbant a cukiságbomba, kár, hogy nem elég nagyot

A karantén alatt kicsit mindenki kipróbálhatta magát konyhafőnökként és mestercukrászként. Rohantunk a piactérre, hogy a lehető legrövidebb idő alatt beszerezzük a hozzávalókat, versenyeztünk az élesztőért, imádkoztunk, hogy ne legyen üres a szárazárupolc. Miután mindent begyűjtöttünk, rohantunk sütni-főzni, és ha nem állt rendelkezésünkre minden hozzávaló, hát improvizáltunk. 

Emiatt sem volt ördögtől való ötlet az RTL Klub részéről, hogy a bezártság után felmérje, a lakosság milyen tudást halmozott fel ezen a téren. Kísérletet tett rá, hogy kiderítse, születtek-e új desszertguruk a pandémia alatt. A csatorna az állapotfelmérés érdekében tegnap este útjára indította műsorát, a Mestercukrászt, amelyben heteken át civilek vetélkednek abban, kinek jobb a sütije. 

Nem kell az unalom!

„A legfontosabb, hogy ne legyél unalmas, az unalom egyenlő a halállal” – hangoztatta Liptai Claudia a műsor beharangozójában. „Hiába finom valami, ha unalmas, nincs karrier” – artikulálta jól érthetően a lényeget Claudia, aki megerősítette, örül, hogy nemcsak műsort vezet, hanem szakképesítése birtokában végre zsűrizhet is. A kritizálásban tettestársai Enzsöl Balázs és Juhos József, akik a show-biznisz világában nem elcsépelt nevek, ellenben profi cukrászok. A zsűri megint férfihangsúlyos. Szívesen láttunk volna több nőt a pult mögött, hiszen a professzionális cukrászvilág kellő mennyiségű nagyágyút vonultat fel, legyen szó Szulló Szabináról, Auguszt Ibolyáról vagy akár Horváth Eszterről. 15

Galéria: MestercukrászFotó: Tulok András / RTL Klub / Mestercukrász

A műsor alcíme egyébként: az édesszájú Konyhafőnök. Nyugalom, új játékszabályokat nem kell megtanulni, mármint a Konyhafőnökhöz képest. Sütiket kell készíteni, a legjobbnak a vetélkedés végén a Mestercukrász cím mellett 5 millió forint üti a markát, ami pont a fele annak, ami egyébként a Konyhafőnök győztesének jár. 

Cukrot tudtok-e csinálni?

Az oda vezető út azonban rücskös, Duna-kaviccsal van kikövezve. A stúdiót elnézve minden nagyon más. Egy színes világba csöppenünk, ahol minden csillog, és anélkül kapjuk az extra cukorszórást a fagyinkra, hogy kérnénk. Ezen a ponton sejlik fel Dragomán György novellája, a Cukor, amelyben a Romániában élő Dragomán család kísérletet tesz arra, hogy szaloncukrot készítsen. Náluk nemcsak szaloncukor nem volt, de cukor sem, és amiben a stúdióban tonnaszám lubickolnak, nos, a hetvenes-nyolcvanas évek Romániájában még elő is kellett állítani, méghozzá cukorrépából. 

Az első kihívás az adásban ehhez képest nem is nevezhető kihívásnak. Az első feladat a budapesti Sugar Shop enteriőrjéhez kísértetiesen hasonlító stúdióban az, hogy egy bemutatkozó finomságot állítsanak elő a résztvevők, vagyis a futár, a rendőr, a katonazenész, a színésznő és a többiek, de még csak véletlenül se Marika néni Szabolcs-Szatmárból vagy egy lakodalmas sütőasszony Békés megyéből. 

Az első perctől röpködtek a cukrász szóviccek, Liptai Claudia láthatóan lubickol a szerepben, hozza a tőle megszokott vicces szerepkört, kicsit olyan, mint a szomszéd lány, akihez bármikor átugorhatunk egy szakácsfáklyáért vagy egy kis aranyfüstért, mert hát pont van neki. Látványos egyébként a szettje is, tegnap egy japán gésába oltott harangvirágnak vagy talán muffinnak öltözött – ez még szerkesztőségen belül sem eldöntött kérdés. 15

Galéria: MestercukrászFotó: Tulok András / RTL Klub / Mestercukrász

Gasztroreality révén persze a versenyzőknek nem csupán a hozzávalókra kellett koncentrálniuk, két habverés és három tojástörés között jópofizni is kellett, ebben mérsékelt sikereket tudtak […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/29/elstartolt-a-mestrescukrasz-liptai-claudiaval/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Samu goes to Hollywood − Egy magyar fiú az angyalok városában

Samu goes to Hollywood − Egy magyar fiú az angyalok városában

Puskás Samu vagy Sam Puskas, ahogy arrafelé hívják, frissen végzett filmszínész, méghozzá nem akárhol, a …