2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Retrobogás a Kádár-korszakba

Hirdetés

Retrobogás a Kádár-korszakba

A látogató az augusztus elején megnyílt Budapest Retro Élményközpontban újraélheti gyerekkorát, a kisdobosok, az úttörők világát, a hétköznapokat, hovatovább a mindennapi élet tárgyi kultúrájában lubickolhat. Helyet foglalhat egy korabeli nappaliban, járőrözhet odabent régi rendőrautóval a lakótelepek utcáin, bemondóként kipróbálhatja magát a tévéhíradó kulisszái között, beülhet a pártelnök irodájába, mindezt egy helyre koncentrálva, az Október 6-a utcában.


A panorámaposzter a panellakások szemmágnese


32

Galéria: Budapest Retro ÉlményközpontFotó: Kaszás Tamás / Index

Hirdetés

Az interaktív kiállítás szórakoztató időutazás a rendszerváltás előtti korszak, a gulyáskommunizmus idejébe. Hogy összeálljon a korra jellemző kép, gyűjtőktől, aukciósházaktól vásárolták össze a tárgyakat, de érkezett felajánlás idős néniktől, akiknek a padlásáról szép számban kerültek elő különböző, a korra jellemző relikviák. Ugyanakkor sok mindent korabeli képek alapján gyártatott újra a kiállítást megálmodó Horváth Ákos, aki a tárlat belsőépítészeti terveivel, a kivitelezéssel Fenyvesi Ottót bízta meg.

Újragyártás eredménye a belépéskor a vendéget fogadó retró presszó pultja vagy a forgó fotelek. A bár árukészlete figyelemre méltó, a kínálat a nyolcvanas éveket idézi, nyitásnak habos presszót, illetve sonkás-sajtos melegszendvicset rendelünk, nyilván óriáskifliből, ketchuppal gazdagon meghintve. És amíg várakozunk, vigyázó tekintetünket a régi színes tévén futó korabeli adásokra szegezzük, de lehetőség van a wurlitzert is dalra bírni, a zenegépből régi tízforintosok csalogatják elő a kor legnagyobb előadóinak örökzöldjeit.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/08/27/retrobogas-a-nosztalgiavonaton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

YouTube-diszkó, 37. hét: A leggonoszabb ördög Isten Instáján

YouTube-diszkó, 37. hét: A leggonoszabb ördög Isten Instáján

Tkyd, az egyik rangidős hamar rendet tesz a fejekben, és szükség is van rá, mert …