2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / „Rengeteget meztelenkednek benne, de a szüleim így is imádják az új sorozatomat” – interjú Kumail Nanjianival

Hirdetés

„Rengeteget meztelenkednek benne, de a szüleim így is imádják az új sorozatomat” – interjú Kumail Nanjianival

A 44 éves pakisztáni-amerikai színész, Kumail Nanjiani sikeres karriert épített fel abból, hogy igazi kocka, és a humora is nagyon rendben van. Bár fiatal felnőttként tette át a főhadiszállását az Egyesült Államokba, ott stand-uposként a ranglétrát megjárva egész gyorsan nevet szerzett magának Hollywoodban is. Olyannyira, hogy 2018-ban a Time-magazin a világ száz legbefolyásosabb embere közé is beválasztotta Nanjianit, aki a feleségével, Emily V. Gordonnal együtt jegyzett Rögtönzött szerelem című filmmel Oscar-jelölésnek örülhetett. Nemcsak erről, hanem első sorozatos sikeréről, a Szilícium-völgyről, valamint az Örökkévalók című Marvel szuperhősös filmben és az Obi-Wan Kenobi című Star Wars-sorozatban szerzett tapasztalatairól is kérdeztük a színészt exkluzív interjúnkban, melyet a Disney szervezésének köszönhetően, Zoomon keresztül készítettünk vele.

A beszélgetés apropója, hogy Kumail Nanjianinak új sorozata érkezett pár napja, június 11-én a Disney+-ra, az Isten hozott a Chippendalesben című miniszériával kapcsolatban pedig arról is kifaggattuk a sztárt, hogy a szülei mit szólnak hozzá, hogy olyan produkcióban látható, amelyben csak úgy hemzsegnek az alulöltözött sztriptíz-táncosok.

Pakisztánban nőtt fel, és 18 évesen költözött az Egyesült Államokba. Mennyire volt ijesztő a váltás?

Nagyon! Kultúrsokkot kaptam. Korábban egyetlen alkalommal jártam csak Amerikában, néhány hétre mentem látogatóba, de ott lakni nyilván más. Az első két hét nagyon kemény volt, eltartott egy ideig, mire hozzászoktam, hogyan mennek itt a dolgok.

Hirdetés

A Szilícium-völgy című HBO-sorozat hozott önnek nagyobb ismertséget, mely egy start-up cég indulását és feltörését mutatta be. Hogyan emlékszik rá vissza?

Imádtam azon a sorozaton dolgozni. Együtt forgathattam Mike Judge-dzsal, akire mindig is hősként tekintettem, hiszen rengeteg mindent lerakott az asztalra a komédia műfaján belül, és a szereplőgárda is nagyszerűen működött együtt. Emlékeim szerint 2012-ben vagy 2013-ban kezdtük a Szílicum-völgyet forgatni, amely megelőzte a korát, hiszen akkoriban az emberek még nem ismerték azokat a vállalkozókat, akik a nagy tech-cégek mögött állnak. Egyáltalán, a többség azt se tudta, mi az a Szilícium-völgy. Egyik pillanatról a másikra robbantak be a köztudatba az olyan arcok, mint Elon Musk, és váltak celebekké, akiket imádott a tömeg. Mi, akik a sorozatban dolgoztunk, ugyancsak észleltük a hozzáállásbeli változást. Nyilván semmi köze nem volt ehhez az HBO-s Szilícium-völgynek, de érdekes volt látni, hogy hat év alatt mekkorát fordult a világ.

Kumail Nanjiani

Kumail Nanjiani

Fotó: Rodin Eckenroth / Getty Images Hungary

A legtöbb szerepében azóta vicces fickókat játszik. Volt már olyan, hogy úgy érezte, belefáradt ebbe?

Nem, soha. Imádok vicces alakokat játszani, soha nem unom meg a poénkodást. Mindig is természetes volt számomra, hogy a legtöbb helyzetben a humort kerestem. Ilyen az életfilozófiám, és mostanra azt mondhatom, hogy ezzel azonosítanak. Izgalmasnak találom ezt a szakmát, és nem tudnám elképzelni magamat nélküle.

Mennyire volt nehéz betörnie az amerikai szórakoztatóiparba?

Stand-uposként kezdtem, és azt kell mondjam, kezdő humoristaként nehéz dolga van az embernek, mert az elején óhatatlanul pocsék előadásokat ad, a lehető legkeményebb közönségnek, élőben. Bárokban léptem fel akkoriban, nagyon sűrűn olyan emberek előtt, akik részegek voltak, üvöltöztek, legszívesebben elzavartak volna onnan, mert nem voltak kíváncsiak egy ürgére, aki egy mikrofonnal a kezében szövegel.

Tudom, hogy furcsán hangzik, de az elején úgy gondoltam a közönségre, mint az ellenségemre, akit le kell győznöm.

Persze ez megváltozik, amikor ismertebb lesz az ember, több lesz az önbizalma, na meg persze a tapasztalata, és az emberek is úgy jönnek el a show-ra, hogy azért fizetnek, hogy lássanak. Szóval onnantól sokkal könnyebb a humoristák élete.

Az Isten hozott a Chippendalesben című Disney+-sorozatban talán a karrierjében először egy tragikus hőst játszik. Ismerte a sorozat előtt Somen „Steve” Banerjee élettörténetét?

Nem hallottam róla korábban. Az Isten hozott a Chippendalesben tényleg nagy váltás volt számomra, mindenhol máshol a humor lételeme volt a karaktereimnek. Ez a fickó viszont egyáltalán nem vicces, sőt… azt mondanám, hogy érzéketlen a humorra, mindenfajta sármnak a híján van, folyton dühös, nem könnyű személyiség. Minden emberi tulajdonságnak, amelyekre korábban támaszkodhattam a szerepeimben, Steve egyszerűen a híján van. Szokatlan feladat volt őt eljátszani, és nekem, színészként nagy megújulási lehetőség.

immigrant 101 es 03948rt

Fotó: Erin Simkin / […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2023/01/14/isten-hozott-a-chippendalesben-kumail-nanjiani-exkluziv-interju-disney-plus-tv-streaming-sorozat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt az ismert amerikai tévéfilmsorozat főszereplője

Meghalt az ismert amerikai tévéfilmsorozat főszereplője

Cindy Williams hosszú színésznői karriert futott be, többek között szerepelt még George Lucas 1973-as Amerikai krétafirka …