2021. január 20., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Remek ötletből faragott gagyi horror

Hirdetés

Remek ötletből faragott gagyi horror

Január elején tízből 7,3-at mutatott az IMDb tetszési indexe a 30 ezüst című HBO-sorozatnál. Most vagy ennyire kevés horrort vetítenek manapság, ami kizárt, vagy elromlott a számláló, ami furcsa volna, de az is lehet, hogy azok, akik ilyen magasra értékelik ezt a spanyol filmfolyamot, megszállottak.

ennyire talán nem kellene rajongani a 30 ezüstért.

Hirdetés

Pedig az alapötlet ígéretes: Júdás elárulja Jézust, a 30 ezüstpénzt azonban, amit ezért kap, nem élvezheti, mivel felakasztja magát, az emberek pedig széthordják az ezüstöt. A történelem során azonban vannak olyanok, démonikus erők szolgái, persze a római katolikus egyházon belül, akik arra tették fel életüket, hogy összegyűjtsék a széthordott 30 ezüstöt.6

Galéria: 30 ezüstFotó: HBO

Júdás ezüstjeiből már csak egy darab hiányzik, és a jelenben játszódó sorozat lényegében erre a pokoli végjátékra épül. A helyszín egy spanyol városka, Segovia, ahol egy börtönviselt, ökölvívásban jártas exorcista pap, Vergara atya (Eduard Fernández) őrzi az utolsó ezüstöt – aki úgy talált a pénzre, hogy anno, amikor Olaszországban egy fiúból űzte ki az ördögöt, az érme előbújt a srác bőre alól.

Nos, ezt akarják tőle megszerezni, de ha csak úgy odaadná, a film lehetne egyrészes is. Mégis évadot kapott, nyolc részt már leforgattak.

ÉS MINDJÁRT AZ ELSŐ RÉSZBEN EGY NEM TÚL SIKERES HORRORT KREÁLTAK BELŐLE. RÉMISZTŐEN GYÖNGE HORRORT.

S bár a következő részek valamit javítottak ezen, talán azért, mert eltűnt a horror (sajnos visszatér majd), és több lett a misztikum, a sorozat mégsem képes átlépni a XXI. század küszöbét. Tényleg olyan, mintha egy XX. századi latin szappanoperára ráküldenének egy kezdő látványmestert, aki a Skorpiókirály című filmben (2002) látott először embert démonikus szörnyeteggé változni, de még azt a lényt sem sikerül utánoznia.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2021/01/04/30_ezust_remek_otletbol_faragott_gagyi_horror/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A streamingszolgáltatók már küzdenek az idei figyelmünkért

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/19/streaming_szolgaltato_hbo_netflix_trailer_elozetes/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …