2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Rekordszámú magyar alkotás a nívós filmfesztiválon

Hirdetés

Rekordszámú magyar alkotás a nívós filmfesztiválon

Az NFI pénteki közleménye szerint évtizedek óta nem volt példa arra, hogy ilyen nagy számban szerepeljenek magyar alkotások a világ egyik legjelentősebb animációs seregszemléjén. A június 11. és 17. között tartott nagyszabású animációs esemény válogatását pénteken jelentették be a szervezők. A közlemény szerint az idei fesztiválra 112 országból 3370 nevezés érkezett.

A Kojot négy lelke mellett a magyar alkotások közül a Contrechamp versenyben lesz látható a Műanyag égbolt, a Toldi és a cseh–szlovák–magyar koprodukcióban készült Tomi, Polli és a ház szelleme című bábanimáció. A rövidfilm-válogatásokat Buda Flóra Anna, Mira Kristóf Zénó és Tóth Luca animációi gazdagítják.

A fődíjért versenyző Kojot négy lelke, Gauder Áron új filmje a hazai mozikban látható. A rendező 2005-ben Annecy-ban már elnyerte a fesztivál fődíját, akkor a Novák Erikkel közös Nyócker! című vígjátékért.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/04/28/rekordszamu-magyar-alkotas-a-nivos-filmfesztivalon-annecy-francia-animacio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hogyan eshet az ember szerelembe a mesterséges intelligenciával?

Hogyan eshet az ember szerelembe a mesterséges intelligenciával?

Sokáig csupán a sci-fi-alkotások témája volt a mesterséges intelligencia, a robotrendszer, amely önmagát fejleszti, tanul …