2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Reklám, ami szigetet népszerűsít, mégsem turistáknak szól

Hirdetés

Reklám, ami szigetet népszerűsít, mégsem turistáknak szól

Mit lehet elmesélni egy számítógépes játék sorozatban megjelenő hatodik kiadásáról, amiben pontosan ugyanannyit lehet lövöldözni és gyilkolászni, mint az előző ötben? Hát nem sok újat. Viszont egy-egy ilyen hentelős játéknak mindig van kerettörténete, és ha ebből indulunk ki, már több lehetőség adódik.

Az ilyen vérengzős játékok korunk céllövöldéi, csak éppen sokkal többet tudnak: nem kell lövésenként fizetni, lehet csinálni 24/7-ben, amíg totálisan szét nem folyik az agyunk, és nem nyerünk vele semmit, amit utána tovább ajándékozni, locsolni vagy emlékként tárolni kéne. Azok, akik ismerik a Far Cry sorozatot, nem kell bemutatni, és azoknak, akik nem ismerik, bőven elég a fenti definíció. Annyit kell még hozzá tudni, hogy a Far Cry 6 egy Yara nevű elképzelt szigeten játszódik, amit a játékosnak fel kell szabadítani az itt regnáló gonosz diktátor rémuralma alól.

A játék bevezető kampányához ez adta az ötletet az alkotóknak: készítettek egy olyan kampányt, amely turista célpontként mutatja be Yara szigetét, és úgy néz ki, mintha szállást hirdetne. A szülők, akik sokszor már önmarcangolásig unják szeretett gyermekeik hetekig tartó teljes felszívódását holmi „hülye játékok” miatt, észre sem veszik, hogy a gyerek nem földrajz tudását gazdagítja az ilyen típusú hirdetések fogyasztásával, hanem a neki kódolt üzenetet nevetgél.

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/14/far-cry-reklam-film-szamitogepes-jatek-marka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

6,8 milliárd forintból rendez Budapest Színházi Olimpiát

6,8 milliárd forintból rendez Budapest Színházi Olimpiát

Mégis lesz olimpia Budapesten. Ám kis hazánk nem az ötkarikás játékokat szervezi 2023-ban, hanem a …