2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Rappelhető a magyar történelem, de ezt is tanulni kell

Hirdetés

Rappelhető a magyar történelem, de ezt is tanulni kell

A történelemkedvelő Ratkai Tibor gimnazista korában kezdett verseket írni. Nem ám romantikus balladákra vagy önmagát kereső, merengő hangvételű költeményekre esett a választása: először a háborúkat és nagy történelmi eseményeket szedte rímbe. Kilencedikesként megírta a második világháború történetét, egy évvel később már három XX. századi színt írt Az ember tragédiájához.

Tibor és első verseskötetének története 2014-ig nyúlik vissza: ekkor jelent meg Rímbe szedett történelem című könyve. A kötet öt korszakon (az ősidőktől az újkorig) és negyven versen keresztül mutatja be a történelem legfontosabb eseményeit. A verseskötet elsősorban a diákokat célozza meg: az alkotó szeretné, ha a fiatalok verseken keresztül ismernék meg a múltat, hiszen így sokkal könnyebb a dolguk. A szerző úgy fogalmaz:

Mindig is szerettem volna az emberiség históriáját verses, vicces, jól megjegyezhető formában megírni. Ez többé-kevésbé sikerült is – döntse el ki-ki maga –, de az is a céljaim között szerepelt, hogy minél többen olvassák, minél hasznosabb legyen, minél több embernek nyújtson segítséget tanulmányai során. A kötetet feltöltöttem a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalára, hiszen ingyen – valamint e-könyvként – nagyobb az esély, hogy megtalálja a maga olvasóközönségét.

A magyar és egyetemes történelmet verses formában feldolgozó kötet iránt ugyan mutatkozott némi érdeklődés, az alkotó azonban nem érte be ennyivel. Továbbra is azon törte a fejét, hogy léphetne szintet, vagyis, hogy milyen formátumban tudná még több emberhez eljuttatni a verseket. 

Hirdetés

Az egyik barátom előállt az ötlettel, hogy érdemes lenne megrappesíteni a verseket. Ez szöget ütött a fejemben. […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/10/01/mar-a-fempenzen-is-matyas-kiraly-mosolyog/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pilátus, a modern köntösbe bújtatott kortárs politikus

Pilátus, a modern köntösbe bújtatott kortárs politikus

A hatalom érdekes tulajdonsága, hogy megsokszorozza a közösség hatóképességét, ugyanakkor képes az embert olyan cselekedetek …