2020. november 30., hétfőMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Presser Gábor szereti A padlást, befejezte könyvét, és végre magának írhat dalokat

Hirdetés

Presser Gábor szereti A padlást, befejezte könyvét, és végre magának írhat dalokat

Igaz a legenda, hogy egy alkotóházban írták meg a musicalt?

Így nem. Valóban egy Zorán-lemezt, illetve a dalok megírását kellett volna befejeznünk, ezért határoztuk el, hogy elvonulunk Zsennyére. Akkor voltunk először és egyelőre utoljára alkotóházban. Dusán kikapcsolódásképp elővett egy kis spirálfüzetet vagy talán csak gépelt lapokat, és felolvasott egy mesét. Foglalkozni kezdtünk vele, és egyre jobban alakult, nagy kedvünk volt tovább birizgálni a dolgokat.

Tehát nem egy ültő helyükben írták meg A padlást?

Hirdetés

Persze hogy nem. De két dalszöveget is hozott Dusán, a Nem szólnak a csillagok és a Csupa csoda padlás szövege már kész volt. Még sehol se tartottunk, de Dusán már tudta, hogy ezek biztos a darabban lesznek.

Innentől kezdve minden más volt, már voltak dalaink is! Ez kicsit gyerekesen hangzik, de úgy éreztük, hogy akkor mi már el is kezdtük a lényegi munkát!

Ezer előadás, több mint harminc év – ez már tekintélyes pecsét egy musical hitelesítő oklevelén.

Tavaly az egymilliomodik nézőt ünnepeltük – jól jött ki a dolog, mert egy kisfiú lett a nyertes, aki a családjával jött a darabra – és valaki elkezdte számolgatni, hogy a vidéki előadásokat hányan látták.

Kiderült, hogy országszerte több mint másfél millióan vettek rá jegyet.

Több színészgeneráció játszott az előadásban.

Sajnos át kellett élnünk, hogy azóta egy csomóan elmentek.

A legnagyobb ütést a fiatalon távozó Kaszás Attila halála mérte a szívre. Nagyon nehéz volt tudomásul venni, hogy már nincs velünk.

A Vígszínház készített egy nagyon szép videó-összeállítást, ahol Oberfrank Palit kivéve – róla sajnos nem találtak felvételt – minden Rádiósunk szerepel, aki elénekelte a Fényév távolságot. Látjuk, halljuk Szőcs Artúrt, Ember Márkot, Wunderlich Józsefet és… Kaszást. Nagyon szép kis videódolgozat ez, és kis szerencse is kellett hozzá, hiszen nyolcvannyolcban volt a premier, és még a kilencvenes évek elején sem volt a színháznak saját videós csapata. Szerencsére talán a negyedik előadást felvette az akkori televízió, és ezért maradt felvétel Attiláról.

Tábori Nóri is elment. Sajnos hosszú a sor.

Igó Évi most Mamókát játssza, az első felállásban még ő volt Süni, a szerelmes hegedűs lány.

Hová sorolja A padlást az életművében?

Nem szoktam az életművemmel foglalkozni, ha egyáltalán bárki életműnek akarja ezt hívni, de az biztos, hogy A padlás a szívem csücske.

Min dolgozik a mostani vírusos, zűrzavaros világban?
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/11/14/presser_gabor_szereti_a_padlast_befejezte_konyvet_es_vegre_maganak_irhat_dalokat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Adventi útikalauz stopposoknak

Adventi útikalauz stopposoknak

Mit lehet tenni, ha már szülőnek és gyereknek egyaránt elege van abból, hogy a négy …