2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Pofátlanul tökéletes a Madách Színház új koncertmusicalje

Hirdetés

Pofátlanul tökéletes a Madách Színház új koncertmusicalje

A brit musical VIII. Henrik hat feleségét mutatja be popzenei környezetben. A kétszeres Tony-díjas darab Aragóniai Katalin, Boleyn Anna, Seymour Johanna, Anna von Kleve, Howard Katalin és Parr Katalin történetét emeli át modern környezetbe vicces szövegeivel, gyönyörű jelmezeivel – és aréna koncertre emlékeztető látványvilágával. Az előadás legújabb állomása Budapest.

A királynőkből popsztárok lesznek és világkörüli turnéra indulnak

– mondta a darabról Szirtes Tamás a premier előtt.

Hirdetés

Mert a SIX tényleg inkább koncert, mint tradicionális musical. A két szereposztás közül az egyik ráadásul valóban popénekesekkel készült. Horányi Juli, Muri Enikő, Singh Viki, Herceg Erika, Hien és Veres Mónika Nika ráadásul tökéletes a szerepre. Nem csak énekhangban, de színészi játékban is meglepően kiemelkedőt nyújtanak.

Nemzetközi kínálat Be kell vallanom, félve ültem be a darabra, hiszen az eredeti koncertmusical nem éppen a kedvencem, sem zeneileg, sem szöveg szempontjából. Ám azt kell mondanom, hogy rég csalódtam ennyire pozitívan. Ritkán fordul elő, hogy a magyar fordítás jobbra sikerül, mint az eredeti szöveg. Bárány Ferenc és Litkai Gergely ezt is megoldotta.

A magyar dalszövegek és prózák viccesebbek, okosabbak és jóval kevésbé kínosak, mint az angol verzió.

Soha nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani , de inkább hallgatnám a magyar változatot, mint az eredetit. A szövegbe még kifejezetten Budapestre vonatkozó poénokat is belecsempésztek az írók, ezzel megteremtve a turné hangulatot.

Taps (1009)

Fotó: Jardek Szabina / Madách színház

A jelmezek Rományi Nóra tervezésében bőven elérik a nemzetközi verziók minőségét és szépségét. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/10/19/pofatlanul-tokeletes-a-madach-szinhaz-uj-koncertmusicalje-six-nemzetkozi-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …