2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Plácido Domingo: A kormányok felelőssége, hogy működjön a zeneoktatás

Hirdetés

Plácido Domingo: A kormányok felelőssége, hogy működjön a zeneoktatás

Ön is túl van a koronavíruson, és nem rejtette véka alá, hogy micsoda borzalmakon ment keresztül. Volt-ennek a megrendítő élménynek bármiféle hozadéka művészi szempontból?

Arra jutottam lábadozás közben, ha túlélem és még képes leszek énekelni, mindent, amim csak van, a zenei világnak szeretném adni, ameddig lehetséges. 79 évesen nagybetegen tisztán láttam, hogy már nincs olyan sok hátra az énekesi karrieremből, de mindent meg akarok tenni azért, hogy a minőségi zene a lehető legtöbb emberhez eljusson.

2020 09 16 Virtuozok donto 4KMS-734

Fotó: Hegedűs Bence / virtuozok.hu

A nemrég befejeződött nemzetközi Virtuózok műsornak ön nemcsak zsűrielnöke volt, de részvényese, tulajdonosa is. Miért volt fontos önnek, hogy üzletileg is a produkció részese legyen?

Hirdetés

Nagyon fontos, hogy fiatal zenei tehetségeket támogatnunk abban, hogy kibontakoztassák adottságaikat és a zenei élet részeseivé váljanak. Hiszek abban, hogy azoknak, akik olyan pozícióban vannak, hogy segíthetnek, ez kutya kötelességük. Épp ezzel a céllal hoztam létre az Operalia nevű versenyt is 27 évvel ezelőtt, és a többi, fiatal művészeknek szóló programot Washingtonban, Los Angelesben és Valenciában. Ezért vállaltam a Virtuózokat is.

Mi volt a produkció és a felkészülési időszak legszebb pillanata az ön számára? És melyek voltak a legnehezebbek?

Ilyenkor az érzelmek csak úgy cikáznak a zsűritagok lelkében, és biztos vagyok benne, hogy a nézőében is. Sok ilyen felejthetetlen pillanat volt, nehéz lenne egyet kiemelni. Ezek a briliáns ifjú muzsikusok nagyon tehetségesek, még felfogni is nehéz, hogyan tudnak ilyen gyönyörű hangokat előcsalogatni. Különösen azok esetében, akik rövid ideje játszanak a hangszerükön. Nemcsak nekik gratulálok, hanem a tanáraiknak és a szüleiknek is, akiknek nagy részük van a sikereikben. Mentorként és zsűrielnökként az volt a legnehezebb, ki jusson tovább és ki nyerje meg a versenyt. Számomra mindegyik ifjú tehetség győztes, függetlenül a végeredménytől.

<p […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/01/21/placido_domingo_a_kormany_felelossege_hogy_orszagos_szinten_mukodjon_a_zeneoktatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fűzővel vagy anélkül: jön a Nők Éjszakája

Fűzővel vagy anélkül: jön a Nők Éjszakája

Egy ideje van már színházak éjszakája, múzeumok éjszakája, tudomány éjszakája, tavalytól pedig már futball éjszakája …