2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Pesten kupola alatt lehet túlélni a világvégét, Buda elpusztul

Hirdetés

Pesten kupola alatt lehet túlélni a világvégét, Buda elpusztul

Ilyen alaphelyzetből indul az a történet, amit Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rendezőpáros a Műanyag égbolt című sci-fiben megálmodott. Az alkotóknak ez az első mozifilmje, ráadásul olyan technikával készült, amilyet eddig többnyire hollywoodi, Disney-produkciókban láthattunk.

A rotoszkóp technika lényege az, hogy a jeleneteket ugyan színészekkel veszik fel, ám az utómunkálatok alatt mindent átrajzolnak kockáról kockára. Az így elkészült animációban a valóság és a rajzolt világ különös hangulatot sugároz, és egy jól megírt forgatókönyv alapján a végeredmény egy izgalmas, lélegzetelállító film.

A rövid szinopszisból annyi tudható, hogy a Föld növény- és állatvilágának teljes pusztulása után a tudósok egy hihetetlenül tápláló, az emberi testbe ültetett növényt kísérleteznek ki. Ebben a kegyetlen világban, ahol a túlélésnek súlyos ára van, egy férfi minden szabályt áthág, hogy megmentse a felesége életét.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/01/23/muanyag-egbolt-film-magyar-sci-fi-berlin-budapest-banoczki-tibor-animacio-szabo-sarolta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

John Cleese negyven év után újraindítja a Waczak szállót

John Cleese negyven év után újraindítja a Waczak szállót

A BBC2-n 1975-ben és 1979-ben bemutatott két sorozatban a szállodatulajdonos és felesége, Sybil életét követhették …