2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Parti Nagy Lajos súlyos szavai járványról és politikáról

Hirdetés

Parti Nagy Lajos súlyos szavai járványról és politikáról

Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas író, költő az rtl.hu hírportálnak adott interjúban arról beszélt, hogy 2021-es évét, ahogy mindannyiunknak, a Covid-járvány határozta meg, így minden rossz és jó esemény is ehhez kapcsolódott. 

A legrosszabb alighanem a Covid, ahogy poszt-Covidba s újból Covidba váltott. A hétköznapi belátás, hogy ez »a háború után is« tartósan itt marad velünk, a szörnyű hozadékaival, a tanulságaival is, a közös sérülékenység tudatával, hogy – Balázs Béla százéves soraival a Kékszakállú herceg vára szövegkönyvéből – »az világ kint haddal tele, de nem abba halunk bele, Urak, Asszonyságok«. 

Az író az idei év hozadékának tekinti, hogy felkérésre tavasztól őszig megírt egy kisregényt, egy „féltényprózát” Árnyékporocska címen, egy elfelejtett Kner-rokon, Kner Piroska elfelejtett szakácskönyvének kísérőkönyveként lényegében arról, mit tudhatunk valakiről, akiről szinte semmit nem tudunk.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/30/parti-nagy-lajos-sulyos-szavai-jarvanyrol-es-politikarol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tamás Gáspár Miklós is depolitizált Baumgarten-emlékdíjas

Tamás Gáspár Miklós is depolitizált Baumgarten-emlékdíjas

A háború után „kommunizálták”, majd megszüntették az 1929–49 között működő díjat, melyet a „Baumgarten Ferenc …