2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Páratlan pillanatok és megbocsáthatatlan bakik tárháza az új Gucci-mozi

Hirdetés

Páratlan pillanatok és megbocsáthatatlan bakik tárháza az új Gucci-mozi

Vannak olyan filmek, amelyek akkora sztárgárdát vonultatnak fel, hogy a néző készpénznek veszi a zseniális mozit, és különben is, teljesen mindegy, mi sül ki a produkcióból, mert legalább a kedvenc színészein időzhet el a tekintete órákon keresztül. Ridley Scott  A Gucci-ház  ( House of Gucci)  című, Magyarországon november 25-én debütáló filmje is minden kétséget kizáróan ebbe a kategóriába tartozik.

332

Fotó: Fórum Hungary

Bátran kijelenthető, hogy A Gucci-ház 2021 egyik legjobban várt filmje. Ridley Scott mozija már tavasszal borzolta a kedélyeket, igaz, akkor nem pont a jó híre miatt. Az Index is megírta, hogy a Gucci-klán nem rajong Maurizio Gucci gyilkossága megfilmesítésének ötletéért, sem a szereplőkért, sem pedig azért, ahogyan a családtagokat megformálják. Patricia Gucci, a Gucci-ház atyjának, Gucciónak unokája (és Aldo Gucci egyetlen lánya) szerint a színészek nem hasonlítanak a valódi Gucci férfiakra, a filmben sokkal inkább sztereotip, hangos és balhés olaszokként ábrázolják őket, a stáb pedig egy hollywoodi sikersztorit akar készíteni a családi tragédiából. Nyolc hónappal később végre mindannyian meggyőződhetünk arról, hogy van-e igazság Patricia Gucci homlokráncolásában.

Hirdetés

Mindenféle spoiler és túlzás nélkül talán nincs is olyan néző, aki úgy ülne be a filmre, hogy legalább egy icipicit ne ismerné az alapsztorit, a produkció mozgatórugóját, az 1995-ös bérgyilkosságot, amelyet Patrizia Reggiani rendelt meg exférje, Maurizio Gucci ellen. Nos, Ridley Scott filmje A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed című könyvre épül, és a Gucci család tagjai között zajló ellenségeskedést, a divatbirodalom mocskos ügyeit és a bérgyilkosok felbéreléséig vezető rögös utat dolgozza fel két és fél órában. 

Film, amely egyszerre izgalmas és unalmas

A keretes szerkezetű mozi nyitójelenetében Maurizo Gucci utolsó perceit láthatjuk, miközben Patrizia Reggiani monológja már az első percben előrevetíti a film végkimenetelét vagy legalábbis a Gucci névvel járó következményeket. De kezdjük inkább az elejéről: Milánó, 1978. 

Főszerepben – a Fekete Özvegyként aposztrofált Patrizia Reggiani bőrébe bújva – Lady Gaga, aki az elmúlt közel másfél évtizedben korunk meghatározó popsztárjává nőtte ki magát, ugyanakkor több sorozatban és filmben is bizonyította, hogy a filmipar egén is fényesen ragyogó csillag. Olyannyira, hogy két éve a Csillag születik című produkcióban nyújtott alakításával (pontosabban a legjobb eredeti betétdal kategóriában) az Oscar-gálán is győzött.

Lady Gaga rengeteg rutinos filmsztárral ellentétben valóban képes arra, hogy teljesen belehelyezze magát a megformált karakter bőrébe, a projekt előtt pedig alapos kutatómunkát végezzen az illetőről. Az olasz származású énekesnő megszólalásig hasonlít Reggianira, akinek az akcentusát is hihetően, na meg roppant magabiztosan vette magára, még ha egyes kritikusok szerint nem is sikerült tökéletesen. (Ez persze csak akkor derül ki, ha angolul nézzük a filmet.) Hogy a karakter iránti elköteleződés valamiféle bizonyítási vágy megtestesülése vagy puszta istenadta adottság, nem tudni, egyvalami azonban biztos: a filmben Lady Gagán látszik leginkább, hogy minden porcikájával igyekszik felvenni karaktere habitusát.

<img id="kep_szerkfoto_image_40793297" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/11/22/paratlan-pillanatok-es-megbocsathatatlan-bakik-tarhaza-az-uj-gucci-mozi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Stephen Sondheim

Meghalt Stephen Sondheim

Kilencvenegy éves korában meghalt Stephen Sondheim zeneszerző, dalszövegíró, az amerikai zenés színház egyik legismertebb alakja …