2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Papírforma szerint alakult az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője

Hirdetés

Papírforma szerint alakult az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője

Az első elődöntő meglepő eredményei után csütörtökön, május 12-én a második elődöntő hozta a vártakat az Eurovízión. Természetesen megint egy jól bevált, extrakínos nyitóprodukcióval indultunk az egyik műsorvezető, Alessandro Cattelan vezetésével. A dalok technikailag jobbak voltak ebben az elődöntőben, és a közönség is sokkal élénkebbnek és hangosabbnak tűnt, sokan mégis hiányolták az elvetemült és érdekes produkciókat.

Elsőként a finnek rockzenekara, a The Rasmus lépett fel, akik gyakorlatig egy rockkoncertet varázsoltak az Eurovízió színpadjára. Úgy tűnik, ezt a közönség is értékelte, hiszen végigüvöltötték az egész dalt. Ha a múltkor a litván énekesnő a hatvanas évekbe vitt vissza minket, akkor a The Rasmus egyértelműen hozta a kétezres évek nosztalgiáját. Ezek után az izraeli dal jött, ami még jobban felpörgette a közönséget.

Az este egyik legkülönlegesebb dalát a szerb Konstrakta hozta. Szinte lehetetlen megmondani, hogy milyen stílust képviselnek. A dal szövege a mentális egészség fontosságára hívja fel a figyelmet, és az egész olyan, mintha valami elborult underground művészeti projektből szabadult volna el, de a legjobb értelemben. Ha már elborult produkció, a Circus Mircusra Georgiából nincsenek szavak, most viszont a rossz értelemben. Azzal még nem is lenne baj, hogy értelmezhetetlen jelmezekben láthattuk a zenészeket, de a dal sajnos nem volt elég őrült ahhoz, hogy ezt elvigye a hátán. Ha egy picivel több lett volna benne, akkor simán döntős, mert a színpadkép hozta az Eurovízión várt elvetemültséget. De még ez is jobb volt, mint a sok ballada, amit végig kellett hallgatnunk.

San Marino versenyzőjét, Achille Laurót sajnos a fesztivál előtt sokan betámadták az interneten, hogy zenei és öltözködési stílusa nagyon hasonlít a tavalyi győzteshez, Achille azonban már bőven a Måneskin megalakulása előtt is ezt képviselte. Az előadó hatalmas show-t hozott az Eurovízió színpadjára, de sajnos az ének néhol el-elcsúszkált. Azt a rózsaszín, csillogós rodeóbikát pedig valószínűleg egy darabig senki nem fogja elfelejteni.

Hirdetés

A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/13/papirforma-szerint-alakult-az-eurovizios-dalfesztival-masodik-elodontoje/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Néprajzi Múzeum új épülete a Liget Budapest Projekt része. Tervezője Ferencz Marcel (NAPUR Architect), …