2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Öt sorozat, amit túl hamar kaszált el a Netflix

Hirdetés

Öt sorozat, amit túl hamar kaszált el a Netflix

A Netflix kemény fába vágta a fejszéjét, amikor úgy döntöttek, hogy a Cowboy Bebop című kultikus japán animét feldolgozzák, és élőszereplős sorozatot készítenek belőle. A Bebop űrhajó legénységének olykor humoros, máskor tragikus kalandjai jó alapanyagnak ígérkeztek, a 10 részes, John Cho főszereplésével készített szériát azonban a szakma és a közönség is egyöntetűen utálta. Az Altered Carbon (Valós halál) után megint belebukott a Netflix, hogy elkészítse a saját Star Warsát.

Jelenet a Jeges élet című sorozatból

Jelenet a Jeges élet című sorozatból

Fotó: Christos Kalohoridis / Netflix

A befejezés híre mindössze három héttel a Cowboy Bebop novemberi debütálása után érkezett, a gyors bejelentés pedig még azokat is meglepte, akik amúgy hozzá vannak már szokva, hogy a Netflix könyörtelenül elkaszálja a sorozatait. A produkció túl nagy költségvetése, és a nem túl ütős minőség állhatott a döntés mögött. Ez utóbbi persze csak közvetetten, az emberek valószínűleg ránéztek, rögtön gagyinak titulálták a feldolgozást, így a nézettség sem lehetett túl acélos.

Hirdetés

Izgalmas lett volna látni, hogy a folytatásban merre viszik el a Cowboy Bebop történetét. A közelmúltban azonban nem ez volt az egyetlen tévésorozat, amit a Netflix túl hamar kaszált el.

Összeszedtünk öt olyan szériát, amelyeket szívesen néztünk volna tovább, és nagyon fájlaltuk, hogy egyetlen évad után kaszát kaptak.

A Társadalom (The Society)

Szórakoztató tinisorozatból nincs túl sok mostanában, A Társadalom azonban azok közé tartozott, melyet a közönség nagyon szeretett, köszönhetően a misztikus történetnek, és az olyan erős alakításoknak, mint például amit a Pokémon – Pikachu, a detektívben és az Apró tökélyek térképében is elbűvölően játszó Kathryn Newton hozott. A 10 részes produkció egy csapatnyi tizenévest mutatott be, akik magukra maradtak, miután az amerikai West Ham városából eltűntek a felnőttek. Ha mindez nem lenne elég, a főszereplők a külvilággal sem tudták felvenni a kapcsolatot, amely minden jel szerint megszűnt létezni.

A széria főhőseinek tehát maguknak kellett boldogulniuk, és felépíteni A Társadalmat, amely a túlélésüket biztosíthatta.

Miért kapott kaszát? A 2019-ben bemutatott A Társadalom második évadát a Netflix berendelte, amit sokan vártak is. A koronavírus-járvány okozta bizonytalanságok, és a várakozás alatt lejáró színészi szerződések viszont ahhoz vezettek, hogy az online videótár egy évvel később úgy döntött, nem vág bele a folytatásba. A Netflixnek egyszerűen fogalma sem volt akkoriban, hogy mikor tudnának belevágni legkorábban a forgatásba.

Jupiter hagyatéka (Jupiter’s Legacy)

A Marvel-filmek sikereit elnézve nem csoda, hogy a Netflix is megirigyelte a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/12/22/netflix-teve-sorozatok-egy-evados-kaszak-otos-lista-streaming/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ókovács Szilveszter: Miért teszünk úgy, mintha valami diktátor lennék?

Ókovács Szilveszter: Miért teszünk úgy, mintha valami diktátor lennék?

Végigcsinálta az Operaház nagy felújítását, az Eiffel Műhelyház átépítését, sütkérezhetne ennek a fényében, és most …