2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Oszkó-Jakab Natália: A menedzsrek rajtunk keresik a zenészeiket

Hirdetés

Oszkó-Jakab Natália: A menedzsrek rajtunk keresik a zenészeiket

A tavalyi Művészetek Völgyén Kapolcson bandukolva arra lettem figyelmes, hogy a települések között ingyenesen közlekedő Csigabusz járatokat rajzfilmszerűen az ablaküvegre nyomódó arcok díszítik. Az emberek a busz belső terét úgy töltötték ki, hogy azt bármilyen folyadék megirigyelte volna. Ilyen járatból legalább három kapaszkodott fel Taliándörögdre, akik kimaradtak, őrült stoppolásba kezdtek. Akkor esett le a tantusz, hogy Carson Coma-koncertre igyekszik a nép. A szervezők vették az adást, idén a srácok már az egyik legnagyobb helyszínen, a Panoráma Színpadon kaptak fellépési lehetőséget.

A Művészetek Völgyének ez az egyik bája.

Hirdetés

A fesztiválra rengetegen fix programként tekintenek, sokan a kezdetek óta járnak a Balaton-felvidékre, hogy aktív pihenéssel töltsék újra lemerült elemeiket. A szervezők a közönséggel élhetik és nézhetik végig, ahogy feltörekvő zenekarok évről évre vándorolnak a legkisebb szípadoktól a legnagyobb játszóhelyekig, így akik pár éve még a koradélutáni nap égető sugarai alatt buliztak arra, amire idén már több ezer ember tombol főműsoridőben, kicsit magukénak is érezhetik a zenekarok sikerét.

Oszkó-Jakab Natália 2013 óta a Művészetek Völgye igazgatója, tíz éve szerkeszti a fesztivál műsorfüzetét. A Carson Coma zenekarhoz hasonló felnövéstörténeteket is végig kísérte.

Az Aurevoir. zenekart, a Carson Comát, vagy például a Bagossy Brothers Companyt is láttuk felnőni. Utóbbira azért is emlékszem, mert a nevük csak két sorba fér ki a műsorfüzetben. Legelőször Taliándörögdön egy mini helyszínen, délután háromkor játszottak, ma már a Panoráma Színpad visszatérő fellépői. Az Aurevoir. zenekar először játszik nálunk nagyszínpadon.

Az ő fellépésüknél lesz egy pont, amikor a tervek szerint az egész buli táncházzá alakul, ami könnyűzenei nagyszínpados koncertnél nem jellemző. Ám idén 50 éves a magyar táncházmozgalom, ez előtt szeretnék tisztelegni. A táncházmozgalommal összefonódik az irodalom is, mert a 70-es években kéz a kézben járt ez a két művészeti ág. Úgyhogy sok irodalmi programban is utalunk majd rá.”

Mert a Művölgy nem csak a zenéről szól, és talán ez a változatosság adja a másik varázsát a fesztiválnak. Beszélgetések, kiállítások, filmek, újcirkusz, workshopok, színház, családi és zenei […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/20/muveszetek-volgye-2022-program-oszko-jakab-natalia-carson-coma/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

A hazai sajtok az utóbbi időszakban komoly fejlődésen mentek keresztül, így azok a szakemberek, akik …