2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Összecsaptak a zsűritagok A Dal második válogatójában

Hirdetés

Összecsaptak a zsűritagok A Dal második válogatójában

A Dal egyik nagy előnye, hogy viszonylag kevés a sallang, és nem a zsűri bohóckodását kell néznünk minden adásban. Így egyértelműen az előadókon és a dalokon van a hangsúly, bár

a második válogató a műsorvezető-páros és a zsűri enyhén kínos poénjaival kezdődött.

Hirdetés

Rókusfalvy Lili mellett Fodor Imre még nem rázódott bele teljesen a műsorvezetésbe, de érződik, hogy egyre kevésbé feszeng.

Az első versenyző a tavaly alakult Roy Galeri zenekar volt. A csapatból már mindenki szerepelt korábban A Dalban, így érezhetően komfortosan léteztek a színpadon. A Boldog vagy című dal rádióbarát hangzása nem kiemelkedő, viszont a refrénje  egészen fülbemászó. Mező Misi kiemelte, hogy bár szerelmes dalról van szó, végre olyan szöveget sikerült írni, ami nem giccses. Wolf Kati szerint igazi fesztiváldal a Boldog vagy, Ferenczi György pedig gratulált a fiatal zenészeknek, hogy jól támasztották alá Roy különleges hangját. A Roy Galeri az előző adás legnagyobb pontszámánál is magasabb, 36 pontot kapott.

Másodikként Szekeres András, a Junkies énekese lépett színpadra szóló produkciójával. Az ősz című szerzemény zongorás hangszerelése és Szekeres András énekdallamai meglepően mások, mint amit a punkos Junkiestól megszoktunk, viszont színpadi kiállásban le sem tagadhatná, hogy keményebb műfajban is tapasztalt. A zsűri imádta a dalt, Wolf Kati érezhetően meg is hatódott, és első 10 pontját Szekeres Andrásnak adta. Egri Péter szerint pedig megdöbbentően jó a dal és az ének. Az énekes 36 ponttal távozott a színpadról.

Ezek után 1AM, Pál Dénes és Nagy Bogi közös produkciója következett. Pál Dénest a 2012-es The Voice című műsor nyertesként ismerte meg a nagyközönség, az 1AM párosa, Vékony Zoli és Bartalos Jenő pedig díjnyertes zeneszerzők és szövegírók. Az Eljátszottam című dal viszont sajnos unalmasra sikerült, amit a sakkbábú táncosok sem tudtak feldobni. Wolf Kati meg is jegyezte, hogy ha nem figyel oda, akkor háttérzenének érződik a szerzemény. Ez pontszámokban is megjelent, a produkció csak 30 pontot kapott.

Bernadett, a győri énekesnő negyedikként lépett fel Anya, bújj mellém című dalával. Az érzelmes balladát az énekesnő gyönyörűen énekelte, és teljesen át tudta adni a dal mondanivalóját. Ferenczi György gratulált a szöveghez és a hiteles énekléshez. Mező Misit nagyon megérintette a produkció, ő a zeneszerzői munkát emelte ki. Wolf Kati viszont úgy érezte, hogy lehetne még gyúrni a dalon és fejlődni.

Ezután a QUACK zenekar következett, akik fúvóscentrikus funkypop zenéjükkel feldobták a hangulatot. A fiatal zenészek Akkor is című szerzeményének Wolf Kati imádta a hangulatát. A QUACK Egri Pétert a legjobb nyolcvanas évekbeli, magyar popzenekarokra emlékeztette, Ferenczi György pedig egy kicsit beszólt a prozódiára.

Egy rövid szünet után a nagyon friss Elishaz zenekar következett, akik első dalukkal léptek fel A Dal színpadán. A világok haragja című alkotás igazi pop-punk nóta, zúzós riffekkel és a műfajban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/03/19/a-dal-musor-zene-wolf-kati-mezo-misi-ferenczi-gyorgy-egri-peter-tehetsegkutato-duna/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Halász Judith operaénekesnő

Meghalt Halász Judith operaénekesnő

Még múlt héten halt meg Halász Judith Bécsben élő magyar száramzású operaénekesnő, aki saját oldalán Judith Halászként …