2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Orbán Viktor laza volt, Novák Katalin már nem tud hibázni

Hirdetés

Orbán Viktor laza volt, Novák Katalin már nem tud hibázni

A pártok mögött álló kommunikációs szakemberek zöme az USA-ban tanulta a szakmát, ahol a rendezőelv: „Sugalld, hogy egy vagy a népből.” De ez Európában nem így van. Görög Ibolya protokollszakértő szerint Európában pár ezer éve mindig volt egy császár, király, püspök, földesúr, akire a nép fel akart nézni, mert ő a király. És ez a mai napig bennünk van.

A politikus nem egy közülünk, ő okosabb, nagyobb a hatalma, fel akarunk rá nézni. „Ezért az én véleményem, hogy a politikusnak a saját szerepéhez kell hitelesnek kinéznie. Ne menjen a folyó áradásához terepszínű kezeslábasban, neki nem homokzsákot kell cipelnie, hanem megszervezni, hogyan legyen a mentés” – mondja Görög Ibolya az Indexnek.

1990-ben, az első szabad parlament ülésére a „régi” képviselők annak rendje-módja szerint öltönyben és kosztümben érkeztek. Az újak meg sportosan, farmerben, bőrzsinórral a nyakban, pólóban, pulóverben meg kötött kardigánban jelentek meg. Ők is 1993-ra jöttek rá, hogy konzervatívnak kell kinézni, mert ha nem, akkor az emberek először a látványt értékelik és nem marad figyelem a szöveg tartalmára.

Novák Katalin Fidesz-politikusként, államtitkárként egy pártrendezvényen hordhatta – a korántsem ízléses – narancssárga, fideszes fülbevalót. Államfőként viszont megjelenésében – csakúgy, mint az eddigi köztársasági elnökeinknek – konzervatívnak, összeszedettnek kell kinéznie

Hirdetés

– mondja Görög Ibolya.

Novák Katalin egy pártrendezvényen 2018. április 8-án és 2020. március 10-én

Novák Katalin egy pártrendezvényen 2018. április 8-án és 2020. március 10-én

Fotó: Németh Sz. Péter / Bodnár Patrícia / Index

Hozzátette: az eskütétele napján szerencsétlen választás volt a selyemsantung egész ruha, mert ez az anyag már attól gyűrődik, ha erősebben ránéznek. A protokollszakértő nagy örömére viszont Novák Katalin hamar meghallgatta a tanácsokat, mert manapság legtöbbször hibátlanul öltözködik; hivatalos rendezvényeken nem lobog a haja, és a ruházata is rendezett.

Görög Ibolya korábban az Indexnek arról is beszélt, hogy Novák Katalin pápánál tett látogatásakor viselt öltözéke a legszigorúbb előírásoknak is megfelelt.A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/02/03/orban-viktor-dobrev-klara-gyurcsany-ferenc-oltozkodes-gorog-ibolya/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új kiállítás nyílt a Ferenczy Múzeumban

Szombaton nyílt meg a Ferenczy Múzeumban a Magyar Géniusz Program 65 millió forintos támogatásával megvalósuló kiállítás, A gyűjtemény …