2021. március 6., szombatMa Leonóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.06. Leonóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ön igazán szerelmes? Végezze el az amorológus tesztjét!

Hirdetés

Ön igazán szerelmes? Végezze el az amorológus tesztjét!

A szerelem ábrázolásával és mibenlétével foglalkozott már a művészet összes létező ága, történészek és biológusok, antropológusok és néprajzkutatók, és bizony szociológusok és pszichológusok is. Van azonban egy világhíres és igazolt szerelemkutató, aki maga is a szociológia- és a pszichológiatudományok köpönyegéből bújt elő. Az olasz újságíró-publicista Francesco Alberoniról van szó, 

aki egyenest amorológus, szóval a szerelem tudósa.

Hirdetés

A 91 éves professzor számos könyvet, köztük több bestsellert írt a témában, pszichológiailag és társadalmilag vizsgálva a különböző szerelemtípusokat, a szerelem mibenlétét, születését és különböző fajtáit.

Az Európa Kiadónál megjelent Szeretlek (Ti amo) című könyve nálunk is hiánypótló alapmű lett, mely a női magazinok levelezőrovatai és a Facebook-bölcsességek medréből kilépve, irodalmi, kultúrtörténeti és gyakorlati példákkal alátámasztva, de legfőképp szociopszichológiai vagy pszichoszociológiai magyarázatokat, mögötteseket felmutatva rendszerezi a témát, mely a világ number one topikja, megelőzve pénzt, politikát, hatalmi harcokat, tudományos-technikai fejlődést és háborúkat.

A könyv különböző típusú, eredetű szerelmeket vizsgál, melyeknek más és más a motivációjuk.

Nem árt, ha az ember tisztában van saját élethelyzetével, saját mindenkori indítékaival, rendelkezik megfelelő önismerettel, hogy megítélje, igaz szerelemmel áll szemben, vagy csak erotikus vonzódással, unaloműző kellemes kapcsolattal, családalapítási vággyal, netán sztárkultusszal.

Nos, Alberoni szerint az igaz szerelem az alapvető jellemzőkkel mind bír, ha akár egy is hibádzik, mással van dolgunk.

  1. A felszabadulás élménye. Rabságunk véget ért, leráztuk láncainkat, kijutottuk a friss levegőre. Levetettük megfelelési vágyunkat, végre azzá lettünk, akik mindig is szerettünk volna lenni.
  2. A megvilágosodás. Mintha varázsütésre lehullott volna egy fátyol a szemünkről. Most már tudjuk, mik a valódi vágyaink, ismerjük igazi lényünket.
  3. Ő az egyetlen. Senki más nem léphet a helyébe. Ha viszontszeret minket, az ajándék akkora, hogy el se tudjuk képzelni.
  4. Valóság és véletlen. Most, hogy megtapasztaltuk az érzést, tudjuk, hogy mindent olyan erő mozgat, amely a boldogságra törekszik.
  5. A létezés élménye. Érezzük, hogy minden létezőnek értelme van. Minden szép, ha megvilágítja a létezés fénye.
  6. A szabadság a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/02/14/szerelem-teszt-amorologus-valentin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Totális háború Meghan Markle és az udvar között

Totális háború Meghan Markle és az udvar között

Vasárnap mutatják be Oprah Winfrey interjúját Meghan Markle-lel és Harry herceggel, akik először beszélnek részletesen …