2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Olyan kemény ez az új gengszteres sorozat, mint Tarzan sarka

Hirdetés

Olyan kemény ez az új gengszteres sorozat, mint Tarzan sarka

Az Amazon új olasz sorozata, a Bang Bang Baby ritka hatásosan kezd: egy visszafogott ábrázatú, de elszánt tekintetű kamaszlányt látunk két marcona fickó társaságában, aki egy kocsi hátsóülésén ülve veszi át élete első saját fegyverét. Igen, jól sejtik, Alice éppen a szemünk előtt válik a helyi maffia legfiatalabb tagjává.

A történetnek ez persze csak a felvezetése, nem itt kezdünk, hanem egy kicsivel korábban, 1986-ban, Észak-Olaszországban, egészen pontosan Venetóban, ahol az Arianna Becheroni által játszott tinédzser leányzó igyekszik túlélni a középiskola poklát. Nincs könnyű dolga, mert a menő gyerekek orrba-szájba szívatják, de nagy szerencséje, hogy legalább a padtársa, a szintén furcsa szerzetnek bélyegzett Jimbo (Pietro Paschini) kiáll mellette.

Részlet a Bang Bang Baby című filmből

Részlet a Bang Bang Baby című filmből

Hirdetés

Fotó: Amazon Prime

A két jóbarát egy napon úgy döntenek, hogy ellógják a tanítást, miután Alice az újságban azt olvassa, apját letartóztatták. Ezzel csak egyetlen bökkenő van, hogy a fatert a Bang Bang Baby főszereplőjének tudomása szerint tíz évvel korábban egy, a vidámparkban töltött estén valaki orvul lepuffantotta.

A Bang Bang Baby egy igazán érdekes egyveleg, hiszen az Amazon olasz újdonsága erősen inspirálódik a mostanra retrónak számító, klasszikus gengszterfilmekből. Ugyanakkor jó adagnyi abszurditást is beletömtek a készítők. Alice nagyszerű kapaszkodópont számunkra ehhez a sztorihoz, a lány szarkasztikusan narrálja végig a látottakat, emellett pedig, mint bármelyik tizenéves, sűrűn elbambul. Ilyenkor úgy ömlenek ránk az álomszerű jelenetek, hogy köpni-nyelni nem tudunk.

Az operatőri munka külön élményszámba megy a sorozatnál, meglepő beállításokból nincs hiány a Bang Bang Babyben.

A legtöbb streaminges sorozatnál észre sem vesszük, hogy mennyire közepes iparosmunkát végeznek az ezért felelős szakemberek, pont emiatt óriási […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/05/05/bang-bang-baby-amazon-prime-gengszter-sorozat-tv-pilot-streaming-ajanlo-olasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az uniformis alatt neccharisnya és csipkés bugyi volt

Az uniformis alatt neccharisnya és csipkés bugyi volt

„Ez rettenetes!” – mondja a darab egy pontján Pentheusz, és igaza van. A színpadon vér, …