Idén ünnepli 10. születésnapját az Émile étterem, amely a nagy múltú pesti Gerbeaud Kávéház budai kis testvéreként indult – nevét is a híres cukrász, Gerbeaud Emil keresztnevéről kapta –, ám mára teljes jogú tag lett a több lábon álló „Gerbeaud családban”. A születésnap alkalmából 2025. május 27. és június 1. között egy héten át izgalmas ajánlatokkal és programokkal várják a visszatérő és új vendégeket.
Budai lankák és fák veszik körül azt a családi házat, amely a környék kedvelt reggeliző- és találkozóhelye, és amely olyan fogásokkal várja a betérőket, amik egyszerre idézik meg a vasárnapi ebédek hangulatát és a fine dining minőséget.
Az Émile története tíz évre nyúlik vissza, amikor is a Gerbeaud-csoport elhatározta: a kedvelt pesti Gerbeaud cukrászda mellett nyitnának egy kis testvér cukrászdát a budai oldalon, hogy a budai polgároknak se kelljen átmenni a hídon, ha minőségi desszerteket szeretnének enni.
Húsleves és madártej
Amikor aztán megtalálták az eladásra kínált Orló utcai villát, már tudták, hogy ez több lesz cukrászdánál: a kerthelyiség, a földszinti és az emeleti terek a békebeli bútorokkal hosszabb étkezésre csábítanak, és ma már Frideczky András executive chef vezetésével olyan fogásokat ehetünk, mint
az étlapról levehetetlen marhahúsleves vagy a szintén ikonikus madártej.
Az Émile budai étterem, brunch & lunch törzshely és rendezvényhelyszín az elmúlt évtizedben a budai gasztrotérkép meghatározó helyszínévé vált. Budán is lett egy olyan hely, ahol a kiváló ételek, sütemények, a minőségi vendéglátás, a meghitt hangulat és az elegancia találkozik.
A pasaréti villában olyan étterem született, ami nemcsak vendéglátóhely, hanem életérzés is, egy igazi ékszerdoboz
[…]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/kultur/degusztator/2025/05/25/emile-etterem-tiz-eves-szuletesnap-programok/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!